Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 21 mars - vecka 12
Insändare

Kyrkan har en viktig roll

Foto: Christine Olsson/TT

För mig har Svenska kyrkan haft betydelse och den erfarenheten delar jag med många andra.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Dop, konfirmation, vigsel och begravningar är kanske det man först kommer att tänka på och som givetvis är en viktig del för många. Men jag och andra har också positiva upplevelser och minnen från barn- och ungdomsverksamheten, körer och konserter samt möten med människor vid kyrkkaffe efter gudstjänst eller vid andra aktiviteter. För många är detta en värdefull del av kyrkans verksamhet.

Andra har mött det sociala arbetet där vi människor i utsatta situationer har fått stöd och hjälp av Svenska kyrkan, där vi fått tröst när vi behövt, där vi funnit gemenskap och medmänsklighet. Allt detta står kyrkan för utifrån sin värdegrund. Den gyllene regeln är bara ett exempel.

Vi inom socialdemokraterna vill värna allt detta och tillsammans med alla goda krafter fortsätta att utveckla kyrkans verksamhet.

Mitt och ditt medlemskap i Svenska kyrkan är viktigt för att detta nödvändiga arbete ska kunna fortsätta. Vi ska värna om varje människas speciella förutsättningar utifrån en kristen grund. Använda de unika kontaktytor som krävs för att öka förståelse och engagemang för konkret utveckling av de olika verksamhetsområdena.

Vi inom socialdemokraterna i Karlstad vill tillsammans med andra förtroendevalda och anställda stärka kyrkan. Vi vill delta i samtal, bygga mötesplatser och mycket mer.

Rösta i kyrkovalet! Rösta på socialdemokraterna för en levande folkkyrka!

Rätta oss
1 / 1

"Vi inom socialdemokraterna i Karlstad vill tillsammans med andra förtroendevalda och anställda stärka kyrkan."

Aktuell artikel (1 av 8)
Kyrkan har en viktig roll

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!