Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 17 januari - vecka 3
Insändare

Kräver ett Bäva-upprop

Alla ska tydligen ha det lika dåligt på ålderns höst.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Ett stort tack till Bäva opinion som arbetar för och med information om Bäva och nu genomförde en mycket informationsrik och viktig studieresa till äldreboendena Tubberöd och Lildal i Skärhamn. Tyvärr var vi många som inte hade möjlighet att vara med den här gången men vi hoppas på ytterligare informationsresor.

Äldreboendena liknade Broängen i Kristinehamn och som är riktlinje för Bäva.

Det är en stor skam för ledande politik i vår stad att de lade ner Broängens äldreboende, sjukhuset Carema och avskaffade LOVen, lagen om valfrihet i vården. Nu skall alla tydligen ha det lika dåligt på ålderns höst.

Jag vill dock hylla alla anställda som dagligen sliter i äldreomsorgen under en mycket oförstående politisk ledning, med stora kunskapsbrister, i en lågt prioriterad äldreomsorg som kostnadsmässigt och kvalitetsmässigt också ligger långt under snittet i riket.

Under resan var det tydligen ett uttalande från Bo Andersson (S), att för några år sedan så var det ingen efterfrågan av äldreboenden.

Men hallå, bäste Bo Andersson! Att det finns många 30-50-talister i vår kommun, som blir äldre, det har ni i S inte en aning om.

Du framhöll också att det inte är någon större kö och efterfrågan på trygghetsboende. Vem vill flytta in i vad ni i S och V rubricerar som ett trygghetsboende? Det är ju mycket vilseledande då det endast är vanliga lägenheter med fyra väggar.

Du måste ha missat ändamålet med resan till Skärhamn. Det är de boendes, personalens och närståendes uppgift att driva och sätta målen för innehållet i äldreboendet som skall vara vägledande i verksamheten, inom ramen för en intraprenad, som ger mycket större frihet för personalen. Inte att politiker skall toppstyra verksamheten. Det är det som är Bäva.

Jämför också hur det var på Broänges äldreboende. Nu måste det bli ett upprop Bäva i vår stad!

Dagens styrande politiker ”har inte en aning om” vad vi blivande äldreomsorgstagare kräver och det är mycket klart att de inte vill ta åt sig kunskapen heller.

Slutligen vill jag också tacka Centerpartiet som genom ett stort bidrag till busskostnaden möjliggjort för många att följa med på resan till Skärhamn.

Nu vill vi se flera liknade insatser, från flera partier i Kristinehamn, för att ta lärdom av andra Bäva-boenden och inte behöva uppfinna hjulet igen för ett snabbt och ekonomiskt genomförande av Bäva i vår kommun.

Stöd Centerpartiet och Upprop Bäva

Rätta oss
1 / 1

Skribenten vill inte att hjulet ska behöva uppfinnas igen när det gäller äldreboenden. Foto: TT

Aktuell artikel (1 av 8)
Kräver ett Bäva-upprop

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!