Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 17 januari - vecka 3
Insändare

Hur kom ni fram till slutsatsen?

Svar till Ulf Nyqvist och Mats Ahrén på Karlstads kommun.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Hej Mats och Ulf, i fredagens VF läser jag ett debattinlägg från er där ni påstår att "Motionsspåren är den del på Skutberget som används mest – 85 000 personer per år springer, går eller cyklar i spåren”. Hur har ni kommit fram till denna slutsats? Anser ni att detta är en korrekt och professionellt gjord beskrivning av verkligheten? Hur många per år besöker enligt er statistik klipporna, sandstränderna och gräsytorna, för bad eller rekreation, utan att använda motionsspåren? Hur många besöker campingen? Barnbadstranden? Frisbeegolfen? Hur är besöksantalet fördelat över året? Har ni koll på det? För om ni inte har full koll på de verkliga besöksantalen, vilket jag efter samtal med Mats Ahrén nyligen har allvarlig anledning att misstänka, så riskerar ju ert påstående att framstå som en medveten verklighetsförvanskning, framförd enkom för att föra Karlstadsborna bakom ljuset och stärka ert eget argument. Något som skulle vara synnerligen olämpligt ur tjänstemannasynvinkel, i synnerhet då ni ju båda dessutom befinner er på direktörsnivå.

Tacksam om ni kan hjälpa mig, och övriga intresserade – exempelvis de drygt 8 600 medlemmarna i Facebookgruppen Värna Skutbergets Friluftsområde, eller varför inte de tusen Karlstadsbor som nyligen demonstrerade på Stora Torget mot kommunens planer på att förvandla stora delar av Skutberget (för det handlar ju faktiskt om 35% av strandlinjen) till en inhägnad Muminpark, att reda ut den saken.

Med vänlig hälsning,

Peter Sörensen

Civilekonom och egen företagare samt stolt Karlstadsbo sedan 1966

Rätta oss
1 / 1

Hur många använder, enligt kommunens statistik, till exempel campingen och frisbeegolfen, undrar Peter Sörensen. Foto: Linn Malmén

Aktuell artikel (1 av 8)
Hur kom ni fram till slutsatsen?

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!