Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 17 januari - vecka 3
Insändare

Gratis parkering löser ingenting

"Varken klimatkris eller centrumhandel hjälps av förslaget"

Artikeln fortsätter efter annonsen

Än en gång har (S) med Linda Larsson och Anders Tallgren i spetsen visat hur de helt utan hänsyn till klimatkrisen och målet om ett fossilfritt Sverige 2030 lägger fram förslag på förslag för att underlätta för bilåkandet, när vi tvärtom behöver åka mindre bil.

I debattartikeln om besöksnäringen, VF 3/12, så nämns att de är positiva till utvecklingen av Monsenberget. (Där Olav Thon vill bygga ut Bergvik med 50000kvm handel och där WSP:s handelsutredning förkastat projektet till förmån för centrumhandeln, NWT 5/9).

Mer konsumtion. Fler bilresor.

I senaste utspelet vill (S) göra centrum mer konkurrenskraftigt mot Bergvik genom införande av gratis parkering. Och miljön skall då enligt Linda Larsson troligen bli bättre eftersom "FÄRRE snurrar runt och letar parkering".

Vänta här nu! FLER ska alltså ta sig in till centrum i bil - vilket enligt (S):s logik ska leda till MINDRE utsläpp?

Vi är just nu mitt uppe i en handelsrevolution. Alla som läst HM:s senaste kvartalsrapport och sett köerna av människor som hämtar ut paket på ICA förstår. Vi kommer inte att handla mer i centrum för att parkeringen blir gratis.1/3 av alla julklappar 2017 köps (enligt Postnord) på nätet och hämtades ut i mataffären eller på macken. Varannan svensk handlar klapparna på nätet och de kommer inte att bli färre.

Jobb i all ära, men vi föräldrar och morföräldrar kräver en mer långsiktig strategi av våra politiker än ett populistiskt utspel inför nästa val om gratis parkering. Forskarna är entydiga: vi måste dramatiskt sluta släppa ut koldioxid om våra barn och barnbarn ska ha en dräglig värld att leva i. Vi kan inte konsumera och transportera oss som vi gör idag i Sverige.

Karlstads och Värmlands politiker måste ha en strategi som både skapar jobb och tillväxt, men på ett hållbart sätt. Och där är S subventioner för bilister och satsningar på köpcentrum, långt ifrån lösningen för ett framtida levande Värmland.

Klimatfarsan

Rätta oss
1 / 1

"Vi kommer inte att handla mer i centrum för att parkeringen blir gratis" skriver signaturen Klimatfarsan som inte ser med blida ögon på dagens nivå av konsumtion och transport. Foto: Arkiv

Aktuell artikel (1 av 8)
Gratis parkering löser ingenting

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!