Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 17 januari - vecka 3
Insändare

Förpackningskrympning

Tvivel när det gäller vikt och innehåll.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Har observerat att gravlaxpaketen har krympt till 100 gram med bibehållet helgpris på 29,90 kronor. Det verkar vara en trend att öka förtjänsten med hjälp av viktkrympning av varuinnehållet. Detta har drabbat kaffepaketen, hackkorven och en del andra varor. Man kommer med krystade förklaringar till fenomenet. Men sanningen är att man på detta sätt försöker förhöja förtjänsten.

De som har Coop- och ICA-butiker vägg i vägg och inte är köptrogna och håller utkik på priserna, tjänar på att samma varumärke kan vara åtskilligt billigare i än den ena, än den andra butiken. Oftast är priset till ICA:s fördel. De som lusläser erbjudandena och handlar därefter kommer billigast undan.

Hos COOP tycker jag att GEAS blodpudding och Lithells leverfärs är rena bottennappen som ersättning efter Värmlandscharks sorti. Men Ernsts blodpudding är som blodpudding skall vara, väl värd det dubbla priset mot GEAS smörja. Hemgårdens egna hackkorv såldes i veckan för 36,90 kronor för 700 gram hos ICA, och Granngårdens lika stora för 39,90 kronor. Korvarna är tillverkade på samma ställe efter olika recept får man hoppas. Eller kommer man att rationalisera i framtiden och använda samma recept till båda korvarna?

Det är många varor som man börjar tvivla på när det gäller vikt och innehåll. Vi får hoppas på en trevlig jul trots vissa tvivel om det som man skall stoppa i sig.

L. Andersson

Rätta oss
1 / 1

Gravlaxpaketen har krympt. Foto: TT

Aktuell artikel (1 av 8)
Förpackningskrympning

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!