Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Torsdag, 19 oktober - vecka 42
Insändare

Ett ideologiskt förfall

Svar på insändare "Varför behövs feminism?" 26 september
Foto: Pavel Koubek / TT

Den tilltagande identitetspolitiken i vänsterled urholkar trovärdigheten i vårt socialistiska arbete.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Krukdrejande medelklass och kulturarbetare som läst en kortkurs i sociologi snickrar konstant på de väderkvarnar som de själva attackerar. Våra riktiga motståndare stöter inte på motstånd från de som är upptagna med att prata om medelklassens problem med könsmaktsordningen eller vars EU- parlamentariker ger sitt stöd till borgerliga Jean Claude Juncker.

F! är i sammanhanget inte det minsta trovärdiga och är precis det parti som patriarkatet och kapitalet vill ha. En rosa tumör som samlar vilsna själar i en identitetspolitisk tornado som saknar konkreta mål. Tro fan att röstarna funderar på vad de "solidariska" partierna sysslar med.

Att Mikael Gabrielsson och resten av medlemmarna i F! väljer att samla sig under estradören Gudrun Schyman kan endast tolkas som ett svek och en splittringstendens inom den egna rörelsen och detta gör att våra motståndare har enklare att flytta fram sina positioner - ni bidrar endast med åderlåtning och ideologiskt förfall vilket också kommer gynna de mer konkreta alternativ som ni säger er motarbeta.

Ditt utspel om Nazismen kan jag tolka som både ideologislöst och flummigt vilket är en lyx som identitetspolitiskt inriktade "har råd med". Notera detta kamrater: F! ska inte ha någon dispens i debatten utan de är våra politiska opponenter. De socialister som tiger och nickar igenom F!:s utspel bidrar. Bara för att de kallar sig feministiskt initiativ så är de inte automatiskt trovärdiga i sin feminism (jämför med Miljöpartiets miljöpolitik).

Bara för att du tar debatten mot F! är du inte automatiskt antifeminist. Släpp sargen och kasta handskarna. Ni kopierar i princip ett socialistiskt partiprogram och framhäver fördelningen mellan könen för att sedan fokusera på icke-frågor. Att ni vägrar kalla er socialister visar att ni är lika paradoxala som liberalerna. Ni tror på feminism, utan socialism, vilket är som att försöka ro ett skepp med tandpetare som åror samt utan roder. Vi behöver visioner, inte tomma ord eller abstrakta utspel om konkreta problem.

M.V.H Vänsterpartist

Rätta oss
1 / 1

Gudrun Schyman, partiledare för feministiskt initiativ, som enligt skribenten "är precis det parti som patriarkatet och kapitalet vill ha".

Aktuell artikel (1 av 8)
Ett ideologiskt förfall

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!