Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Söndag, 21 januari - vecka 3
Insändare

En mobilisering som snubblar

Svar till Kommunstyrelser i Värmland 29/12

Artikeln fortsätter efter annonsen

Ingen misstror alla politiker – ingen nämnd – ingen glömd – som undertecknat det budskap som inleder insändaren den 29 dec. Det får anses självklart att det ingår i er uppgift att utveckla respektive kommun och att regionen ansvarar för länet. Men att använda denna självklarhet som inledning till ett försvar för hur politiken hanterat frågan om temaparken i Karlstad är verkligen ett lågvattenmärke! Att få julstressade kommunpolitiker att ställa upp på ett karlstadsproblem i jultid torde inte vara alltför svårt. För det handlar väl inte om att politiken i länet enas om någon kommuninsats blir trängd?

Hela frågan handlar ju om tre saker – mycket få är emot företaget och temaparkens inriktning – men majoriteten är emot val av platsen – och en allt mer tydlig del är, hur politiken hanterar processen. Man har mörkat uppgifter, gjort det svårt att få fram fakta, presenterat fakta har visat sej felaktiga och flera beslut och påståenden, som nervärderat Skutberget, har förts fram utan vidare förklaring.

Att inte visa någon som helst vilja att gemensamt diskutera ett friskvårds/aktivitetsalternativ eller efterfråga ett sådant, visar verkligen en gammaldags inställning till en modern demokratisk process och den kompetens som finns bland väljarna.

Det verkar vara den väg som slutligen kommer att fälla avgörandet, om inte Länsstyrelsen och en mycket lång överklagandeprocess skall drabba den politiska prestigen – politiken co. en stor grupp väljare. Vi väljare måste verkligen tänka igenom vilket parti vi lägger vår röst på – ett som lyssnar eller ett som kör över oss i frågor som står oss nära. I de stora frågorna är nog skillnaden mindre än man kan ana. Vidare måste man ju absolut INTE rösta på samma parti i kommunal - resp. riksdagsvalet.

Förhoppningen är ju att hitta en lösning, där ett alternativ till den politikerföreslagna temaparken får redovisa sina fördelar, både av sysselsättning, miljöpåverkan och friskvård. Och inte minst kostnader!

Rent allmänt blir man med åren luttrad vad gäller folkomröstningar och samråd och dess inverkan på besluten. Trafikverket KAN de där insatserna, men de är ju å andra sidan ålagda att följa ett dekret.

Karlstad – kan det utvecklas till dialogkommunen?

Owe Nordling

Motionär och f.d. företagare

Rätta oss
1 / 1

Efter fredagens debattartikel som var undertecknad av de flesta av länets kommunstyrelsers ordförande uppmanar skribenten väljare att tänka efter vad man ska rösta på, partier som lyssnar eller kör över väljarna i lokala frågor. Foto: TT

Aktuell artikel (1 av 8)
En mobilisering som snubblar

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!