Fredag, 22 september - vecka 38
Insändare

En minaret på Almentorget?

Som väntat har nu stadsbyggnadsnämnden föreslagit att Mikael Solberg ska få bygga en 16 våningar hög skyskrapa på Almentorget.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Där är så trångt att man måste inskränka byggarean till 8 x 16 m, varför det blir som en minaret i glas. Solberg hade ansökt att få bygga 20 våningar, men som plåster på såret får han istället bygga på gamla stadshuset med tre våningar och bygga ett nytt trevåningshus på stadshusets parkering.

Solberg fick köpa stadshuset för cirka 50 miljoner, det fanns intressenter som ville betala 100, vilka villkor har kommunen ställt för rabatten? Det måste väl finnas ett avtal som reglerar eventuell återbetalning, kanske dags att offentliggöra detta?

Almentorget, som ligger i det kulturskyddade området med gamla vackra trähus från före stadsbranden 1865, är nyligen färdigställt och har kostat kommunen många skattemiljoner, till synes i onödan.

Min åsikt är att det inte ska byggas något hus alls på denna plats. Det är fel att proppa igen förbindelsen mellan Drottninggatan och Älvgatan, istället borde man utveckla torget med små medel, till exempel enkla stånd för försäljning av kaffe, glass, böcker, konst etcetera. Det skulle kunna locka turister och oss andra med ett promenadstråk som knyter an till Älvpromenaden.

Förslaget ska nu skickas ut på samråd (till vilka?), och jag uppmanar alla som delar min åsikt att motsätta sig detta urusla och för oss skattebetalare dyra förslag. Kommunen har inte redogjort för varför man vill bygga på Almentorget, man har inte redogjort för vad huset ska innehålla, det är upp till Solberg att bestämma. Hela affären luktar!

Bjarne Persson

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
En minaret på Almentorget?

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!