Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 23 mars - vecka 12
Insändare

Det jämlika pastoratet

Svenska kyrkan går till val och socialdemokraterna i Grums pastorat står sig redo för att få ditt förtroende i att utveckla detta pastorat till något så mycket bättre.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Vår folkrörelse är i ständig kamp emot orättvisor i vår nutid. Rättvisan som är en socialdemokratisk paradgren är något som definierar oss och som genomsyras i den kyrkliga verksamheten där avgiftsfri verksamhet erbjuds för medmänniskor kring oss och något som vi vill bevara. Det är den ständiga tron på människovärdet där alla behandlas jämlikt, det är därför fler ska få känna sig delaktiga i kyrkans verksamheter – äldre som yngre, nyanlända som ensamstående föräldrar genom mer än bara traditionella gudstjänster. Det är i det jämlika samhället som vi tillsammans kan utveckla våra samhällen, våra pastorat och byar på rätt väg och därför ska trösklar krossas genom att man oavsett bakgrund som homosexuell, bisexuell, transsexuell, queer – om du så är från kil eller slottsbron så ska du veta att vi socialdemokrater står upp för ett liv fritt från kränkningar. Utbildning som uppmuntrar till vidareutveckling av anställda, fler unga som engagerar sig som förtroendevalda samt krav på kollektivavtal samt sociala krav vid upphandling är även detta del av något större. Detta är inte bara rationellt utan det är även moraliskt rätt.

Det handlar om människovärdet och som socialdemokrater ute i grums pastorat så står vi för denna självklara tro. Grums pastorat gör mycket gott, men mycket kan bli bättre. Det är därför vi i ovan text precis presenterade delar av vårt valmanifest för er invånare ute i pastoratet. Vi hoppas på ert stöd och kommer kampanja stenhårt för det utifrån våra ideal som den demokratiska socialismen vilar på. Mörka krafter vilar dock runt hörnet och därför uppmuntrar vi er alla till att rösta, rösta på ett alternativ som just står för människovärdet där vi i det jämlika samhället kan utveckla Grums pastorat till något bättre.

För Grums kommun är på rätt väg, låt oss nu gå vidare med att få grums pastorat till att utvecklas på rätt väg.

Rösta den 17 september på socialdemokraterna i Grums pastorat!

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Det jämlika pastoratet

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!