Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 17 januari - vecka 3
Insändare

Bestulen på en svensk rättighet

Migrationsverkets system innebär att många personer blir ”bestulna” sin rätt att ta ställning inför valet 2018.

Artikeln fortsätter efter annonsen

I Sverige har den peson som varit bosatt i Sverige under minst fem år och levt enligt det svenska reglementet, rätt att söka och erhålla svenskt medborgarskap. När hen så blivit en ”fullgod” svensk, får hen rätten att läggas en röstsedel i ”lådan” för hur Sveriges Riksdag bör se ut efter 2018 års val.

Migrationsverkets hårda belastning (enligt deras uppgift) har inneburit att de som sökt medlemskap våren 2017 i stället för sex veckors behandlingstid har fått uppgiften att väntetiden för att hens ärende kommer ”upp på bordet” är cirka 20 månader, sedan tillkommer ärendebehandlingen på sex veckor.

Migrationsverkets långbänkssystem innebär att många personer blir ”bestulna” sin rätt att ta ställning inför valet 2018. Troligen drabbas hen även av andra problem.

Dags att införa ett ”snabbspår” för alla dessa ärenden, låt skatteverket eller polisen snabbutreda. Skatteverket bör vara den myndighet som kan klara av detta, för deras personal verkar vara vana med ärenden som skapar ”extra, stora toppar” i jobbet.

Gott nytt (val-)år till er alla från en helfull (alltid nykter) svensk Kalle

Rätta oss
1 / 1

Migrationsverkets långbänkssystem innebär att många personer blir ”bestulna” sin rätt att ta ställning inför valet 2018. Foto: TT

Aktuell artikel (1 av 8)
Bestulen på en svensk rättighet

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!