Fredag, 22 september - vecka 38
Innebandy

Karlstads stjärnvärvning – Augustsson klar

Foto: Peter Bäcker

Båda parterna har bekräftat intresset.

Nu kan VF-sporten avslöja att övergången enligt uppgift är klar – landslagsstjärnan Adina Augustsson, 22, flyttar hem till Värmland och spelar kommande säsong i Karlstad IBF. Det innebär att laget landar sin mest meriterade värvning på många år.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Efter fyra säsonger i Rönnby Västerås vänder Hagforstjejen Adina Augustsson hem till Värmland. Enligt uppgifter till VF har hon och Karlstad IBF kommit överens om ett kontrakt.

– Det finns ett intresse, men ingenting är klart än, hävdar Peter Karlsson, sportchef i Karlstad IBF.

I slutet av mars sa Augustsson så här om sin innebandyframtid:

– Jämför man med Rönnby känns Karlstad lite i samma läge, lag med unga spelare som har framtiden för sig. Som lag och spelmässigt har Karlstad utvecklats enormt senaste två åren. På grund av det är Karlstad ett alternativ, det har de inte varit tidigare, sa hon till VF då.

Samtidigt bekräftade hon att det fanns intresse från fler klubbar, däribland Rönnby.

Men nu ska alltså värmländskan bestämt sig för spel i Karlstad IBF. Och klubben – som den här säsongen slutade sjua i SSL och därefter åkte ut i kvartsfinal mot Kais Mora – gör därmed sin största värvningskupp på många år.

Det är först de senaste åren som etablerad SSL-spelare valt Karlstad. Men värvningen av Adina Augustsson, som är bofast i A-landslaget där hon gjort 17 landskamper, är helt klart på en annan nivå och ett kvitto på den resa klubben håller på att göra från notoriskt bottenlag till att kunna utmana högre upp.

Adina Augustsson är fostrad i Hagfors IF och där fick hon tidigt debutera i A-lagssammanhang. Säsongen 2009–10 var hon med om att föra upp moderklubben i division 1 och där öste hon sedan in poäng under tre säsonger.

Där var hon även med att bilda en fruktad kedja hop med Johanna Hultgren och Linnéa Nilsson.

En trio som alla sedan lämnade Hagfors för spel i SSL.

Hultgren gick via Kais Mora innan hon hamnade i Iksu där hon spelar nu medan Nilsson och Augustsson valde spel i Rönnby.

Trion har fortsatt att leverera på SSL-nivå och samtliga har även fått chansen i landslaget. För Adina Augustsson har det blivit 17 A-landskamper och 13 med U19-landslaget.

När det kommer till Linnéa Nilsson finns även där ett intresse från Karlstads sida, men där har parterna inte kommit överens om något kontrakt.

– Någon gång ska jag hem till Värmland, men det är mycket runt om som styr. Jag önskar att man bara behövt ta besluten utifrån innebandy, sa Nilsson till VF i slutet av mars.

Hon studerar fortfarande och har en termin kvar till hösten innan hon kan ta ut en examen.

Rätta oss
1 / 1

Efter fyra säsonger i Rönnbys tröja återvänder Adina Augustsson till Värmland – den här gången för spel i Karlstad IBF.

Aktuell artikel (1 av 8)
Karlstads stjärnvärvning – Augustsson klar

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!