Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Söndag, 21 januari - vecka 3
Hela livet

Välgörenhetspengar till barn och utsatta

Frimurarnas Caritas-grupp delade liksom föregående år ut en summa till ett flertal organisationer och till diakonin som till exempel möjliggör sommarläger för barn runt om i länet.

Artikeln fortsätter efter annonsen

"Det är med förhoppning att våra medel genom er försorg kommer att glädja några, mildra nöden för några, skänka livslusten tillbaka för några och minska sorgen för några." Med de orden avslutade Frimurarnas Caritas-grupps ordförande Bengt Klingestad sitt tal i går innan Provinsialmästare Bo Ryderfelt kallade upp representanterna för de olika organisationer som skulle få ta del pengarna som delades ut.

Det var åtta pastorat och församlingar och fem andra organisationer som mottog bidrag. Bland de senare återfanns Lekterapin på Centralsjukhuset, Brottsförebyggande centrum. Anhörigföreningen i Karlstad använder pengarna till en inspirationsdag för anhöriga till barn med funktionshinder och Stadsmissionen satsar på en Må bra-vecka för sina gäster.

Men i nästan samtliga fall används pengarna för att på något sätt göra livet bättre för barn, genom direkta verksamheter som sommarläger eller workshop, eller genom att hjälpa föräldrarna.

Jenny Ragnarsson från Forshaga-Munkfors pastorat berättade hur medlen skapar förutsättningar för barn att delta i sommarlägret i Deje.

– Vi är ett avlångt pastorat och får användning för pengarna genom att vi bussar barnen till lägret.

Sjukhuskyrkan stöttar föräldrar vars barn hamnat på Neonatalavdelningen eller har barn som är inlagda på sjukhuset en längre tid.

Sammanlagt fördelades 182 000 kronor i år.

Rätta oss
1 / 1

Representanter för de organisationer och diakonin som mottog bidrag från Frimurarnas Caaritas-grupp i går. Längst till vänster gruppens ordförande Bengt Klingestad. Foto: Björn Lidberg

Aktuell artikel (1 av 8)
Välgörenhetspengar till barn och utsatta

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!