Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 21 mars - vecka 12
Hela livet

Ingvar Klang har avlidit

Foto: Lisa Olaison

Tidigare översten och moderatpolitikern Ingvar Klang har avlidit efter en tids sjukdom. Bandy och Boltic låg honom varmt om hjärtat och som ordförande i föreningen Sveriges Infanteribrigadmuseum var han en av de drivande krafterna bakom Brigadmuseet i Karlstad som invigdes i juni 2013.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Ingvar Klang föddes 1943 i Säffle. Efter studentexamen i Åmål 1963 blev han 1966 fänrik vid Värmlands regemente. Efter mer än tio års trupptjänst i Karlstad flyttade han till Stockholm för att tjänstgöra som generalstabsofficer i både försvars- och arméstaben. Han avslutade sin tid i Stockholm vid Militärhögskolan där han utvecklade arbetsmetoder vid högre fältstaber. Sedan flyttade han tillbaka till Karlstad igen. Ingvar Klang blev nu chef för grundutbildningsbataljonen vid I 2/Fo 52. 1988 utnämndes han till överste och chef för Wermlandsbrigaden som han ledde under fem år. 1993 blev han chef för Värnpliktsverkets huvudkontor, senare Pliktverket, i Karlstad, därefter verkade han som chef för Försvarets underhållscentrum i Karlstad.

Sport låg honom varmt om hjärtat. Han har bland annat varit engagerad i I2 IF, Värmlands skytteförbund, Sveriges Militära Femkampslag och Boltic där han genom åren haft ett flertal ledande positioner, bland annat som ordförande för Boltic ungdom och som värvningsansvarig och ansvarig för de sociala bitarna.

– Han har betytt väldigt mycket för Boltic. Han har arbetat mycket med att få ungdomar att spela bandy men även varit en av dem som letat spelare till a-laget. Han har fixat lägenheter och jobb åt spelare som har flyttat hit utifrån, en ovärderlig hjälp för klubben. Det fortsatte han med in i det sista, säger Boltics ordförande Erik Ramström.

– Ingvar var en person som man alltid kunde lita på. Om han lovade något så jobbade han för det, vilket är oerhört betydelsefullt för en ideell förening.

För tio år sedan engagerade han sig i både landstings- och kommunpolitiken för moderaterna. Han har bland annat varit ledamot i teknik- och fastighetsnämnden och fram till sin död var han ledamot i stadsbyggnadsnämnden i Karlstad.

– Vi har förlorat en god vän, men också en person som alltid ställt upp. I den roll som jag har känt honom har han alltid engagerat sig och jobbat för Karlstadsbornas bästa, säger Per-Samuel Nisser (M), ordförande i kommunstyrelsen.

Ingvar Klang blev 73 år.

Rätta oss
1 / 1

Ingvar Klang.

Aktuell artikel (1 av 6)
Ingvar Klang har avlidit

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!