Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 17 mars - vecka 11
Hammarö

Väntar på svar om brand

Foto: Tommy Andersson

Polisens brottsrubricering är grov mordbrand men än är det inte helt fastställt om branden på HVB-hemmet i Skoghall var anlagd eller inte.

– Det har inte hänt någonting. Vi har ingen misstänkt och inget vittne har sett någon tända eld, säger Jonny Thomann, kommissarie och brottsutredare av grova brott.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Det var den 12 juli, strax efter klockan 18, som larmet gick om en brand rasade i fastigheten där hvb-hemmet låg, liksom en öppenvårdsmottagning. Räddningsledaren var mycket snabbt på plats, liksom fyra stationer men trots det snabba ingripandet kunde räddningstjänsten inte hindra att branden spred sig. Nu ligger delen där öppenvårdsverksamheten bedrevs i ruiner.

De 15-talet ungdomar som bodde på hemmet evakuerades samma kväll till ett annat HVB-hem i kommunen.

Polisen rubricerade snabbt branden som grov mordbrand och när teknikerna gjort undersökning av brandplatsen skickades prover till NFC (Nationellt forensiskt centrum) för analys.

Men än har inga svar kommit därifrån. Det kan dröja, menar Jonny Thomann.

– Hela polissverige ligger på där. Det händer mycket i landet och den här branden är långtifrån den enda. De har dessutom semester där också och kan inte ta in vikarier. Så det kan dröja, säger han.

Det finns inga vittnesuppgifter om att någon eller några setts tända eld på fastigheten. Därför kan inte poliserna, innan de tekniska resultaten kommer, slå fast att branden varit anlagd.

– Det kanske aldrig blir helt klarlagt hur branden startade heller. Det händer att man aldrig kan slå fast det, säger Jonny Thomann.

Rätta oss
1 / 1

Tidig kväll den 12 juli brann fastigheten som inrymde hvb-hemmet och öppenvården på Skoghall ner. Brandförloppet gick mycket fort, men ännu är inte brandorsaken helt klarlagd.

Aktuell artikel (1 av 8)
Väntar på svar om brand

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!