Torsdag, 21 september - vecka 38
Hammarö

Succé för surdegspizza på Nolgård

Foto: Helena Dahlgren

När Baccerian öppnade i måndags trodde ägarna att max ett hundratal skulle vilja pröva en nygräddad pizza bakad på surdegsbröd. Men så blev det inte. Ugnen gick för högtryck hela dagen och kvällen.

– Allt tog slut, det var helt soprent på surdegsbröd också, säger Moa Näsström dagen efter succéöppningen.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Swenströmska stenugnsbageriets filial Baccerian erbjuder till skillnad från bageriet surdegspizzor men även bakverk och bröd från bageriet i Karlstad. Inför öppningsdagen på Nolgård, vid Ica Kvantum, hade personalen gjort en uppskattning över hur mycket som skulle komma att gå åt.

– Vi tänkte att det kan inte gå mer än 100 pizzor som max. Men vi sålde väl 130 stycken. Det är jätteroligt. Det var mycket folk från öppningen och sedan fortsatte det. Vi har ett bra läge här, det är ett typiskt eftermiddagsläge, säger Moa Näsström medans hennes man och affärskompanjon Mattias lägger in en pizza i den stora, italienska ugnen.

Surdegspizzan är lite mindre i omkrets än en ”vanlig” pizza men ger en rejäl mättnadskänsla tack vare surdegen, berättar Moa Näsström. Nu tror och hoppas Baccerian att pizzan ska göra samma resa som hamburgaren gjorde för några år sedan då den på allvar tog plats på restaurangerna.

– Vi tror att pizzan är på väg dit, det ser man i Stockholm till exempel. Där har pizzan fått plats på restauranger, det behöver inte vara mat man bara slänger i sig utan går att göra på ett annat sätt.

Rätta oss
1 / 1

Moa Näsström driver Swenströmska stenugnsbageriet i Karlstad sedan några år tillbaka tillsammans med sin man Mattias. I måndags öppnades en Bacceria på Nolgård, där pizzor bakade på surdeg serveras.

Aktuell artikel (1 av 8)
Succé för surdegspizza på Nolgård

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!