Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 17 mars - vecka 11
Hammarö

Polisen vill höra rykten

Foto: Tommy Andersson

Branden på HVB-hemmet i juli orsakade stor förödelse. Utgångspunkten är att det rör sig om grov mordbrand, men än har inte de definitiva provsvaren kommit.

Artikeln fortsätter efter annonsen

– Vi uppmanar alla som rört sig i området strax före branden att höra av sig till oss. Dessutom, om det är någon som hört något rykte, vill vi höra vad de har att säga, säger Anders Forsman, chef för polisens grupp som utreder grova brott.

Ännu har inte alla som bodde på boendena i fastigheten hörts av polisen om sina eventuella iakttagelser. Många vittnesförhör återstår, och Anders Forsman vill gärna att alla som kan ha något att berätta hör av sig till polisen.

– Vi vet att det går många rykten. Och många gånger kan det visa sig att det är när vi får höra ett rykte som lösningen finns.

Enligt en grov uppskattning som kommun och försäkringsbolag gjort kommer det att kosta omkring 20 miljoner att bygga upp den nedbrända fastigheten. Att det är stora värden som förstörts råder det ingen tvekan om, och om det är ett brott som ligger bakom branden är det mycket allvarligt:

– Om nu branden var anlagd utsattes många människor för livsfara och det är dessutom oerhörda värden det handlar om, säger Anders Forsman.

Rätta oss
1 / 1

Ännu finns många personer kvar för polisen att höra om deras eventuella iakttagelser vid branden den 12 juli i år.

Aktuell artikel (1 av 8)
Polisen vill höra rykten

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!