Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 17 mars - vecka 11
Hammarö

Nattliga tjuvar bröt sig in i guldbutik

Foto: HP Skoglund

Klockan 03.20 natten mot onsdag bröt sig en eller flera gärningsmän in på Arianns guld- och presentbutik i centrala Skoghall.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Tjuvarna krossade glaset på entrédörren till guldbutiken innan de kunde ta sig in. Inne i lokalen slog de sönder en monter och stal varor till ett i skrivande stund okänt värde. Inbrottslarmet i butiken utlöstes i samband med att dörren krossades och väktare kom snabbt till platsen.

– Vaktbolaget förstod direkt att det var allvar. När vi kom till platsen fanns det inga personer kvar, säger Erik Hiding, vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen.

Polisen spärrade av butiken och gjorde under onsdagsförmiddagen en teknisk undersökning för att ta reda på eventuella spår.

– Brottsplatsundersökningen är klar och vi har kunnat konstatera att tjuvarna har fått med sig klockor. Men vi vet inte hur många som stulits eller till vilket värde, säger polisens vakthavande befäl Morgan Connedal.

Har ni några misstänkta?

– Inte i nuläget, nej.

Rätta oss
1 / 1

Tidigt på onsdagsmorgonen hade inte den tekniska undersökningen hunnit börja. Men ett flertal förbipasserande tittade frågandes på varandra och undrade vad som hade skett.

Aktuell artikel (1 av 8)
Nattliga tjuvar bröt sig in i guldbutik

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!