Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 23 mars - vecka 12
Hammarö

Farligt bad i Lövnäshamnen

Det råder badförbud i Lövnäshamnen. Det är ett faktum som inte verkar respekteras av alla. Badande ungdomar orsakar bryderi för Lövnäs Båtklubb, som poängterar att bad i hamnen kan vara potentiellt livsfarligt.

Artikeln fortsätter efter annonsen

– Vi är oroliga att någon ska skada sig – fastna i en kätting eller hoppa ner på en påle. Vi har haft dykare på plats som har rensat på botten, men det finns saker kvar där som man kan göra sig illa på. Dessutom badar de mellan båtarna, och vi har några båtar som väger sju ton som ligger bredvid varandra. Om de slår ihop är det inte mycket kvar av den som är emellan, säger Peter Karlsson, ordförande för Lövnäs båtklubb.

Ungdomar som badar i Lövnäshamnen har förkommit även tidigare år, men Peter Karlsson upplever att de lyssnat när de blivit tillsagda. I år har det inte varit lika lätt att resonera med hamnbadarna.

– Det är många som pratat med dem, men de har struntat i tillsägningarna och fortsatt att bada, säger Peter Karlsson.

Skylten om badförbudet kan vara svår att få syn på. Lövnäs båtklubb har varit i kontakt med kommunen med förhoppningen att få fler skyltar på plats.

– Vi skulle vilja ha en i änden på varje brygga och en innan varje brygga.

Peter Karlsson hoppas att föräldrarna ska förstå hur riskabelt det kan vara att bada i Lövnäshamnen och få sina barn att välja andra platser när det lockar med ett dopp.

– Jag tror inte de förstår vilka krafter som är i rörelse i en hamn och hur farligt det kan vara att bada där. Jag skulle själv aldrig låta mina barn bada i en hamn oavsett var den är, säger han.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Farligt bad i Lövnäshamnen

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!