Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 17 mars - vecka 11
Hammarö

Extra möte om Lundens framtid

Nej, det blev inget beslut i kommunstyrelsen på Hammarö under måndagen. I stället kommer ett extrainsatt möte att hållas innan kommunfullmäktige den 25 september.

Artikeln fortsätter efter annonsen

– Vi ska få fram lite kompletterande uppgifter. Kristdemokraterna hade gjort en återremiss på detta. Helst vill de riva och bygga nytt, medan vi vill behålla den gamla själen i Skoghall. Så vi viker oss inte utan kommer köra igen, säger kommunstyrelsens ordförande Per Aspengren (S).

Kristdemokraternas Mattias Joelsson lämnade in ett yrkande om att Sveriges kommuner och landstings, SKL, ramavtal gällande "bostadshus 2016" kan uppföras i utförande till en lägre kostnad mot vad som föreslås i renoveringsbudgeten på 60 miljoner kronor. Han kräver nu att alternativet ska undersökas och att förvaltningen ska presentera en plan för att ersätta husen med nyproducerade fastigheter enligt ramavtalet.

– Det krävs ju en detaljplaneändring för att få riva de här husen. Länsstyrelsen är nog inte så glad i detta då de yttrat sig om nämndegården. Så det blir nog inte enkelt om vi kommer dit. Plus att de som bor där ska stå ut med ännu en lång process, avslutar Aspengren (S).

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Extra möte om Lundens framtid

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!