Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Söndag, 21 januari - vecka 3
Hammarö

Agust och Olle trollade för barnen

Foto: Peter Bäcker

Det stora Barnkalaset på Hammarö bjöd barnen på bio, teater, korv, trolleritricks och gladiatorkamp.

Artikeln fortsätter efter annonsen

När Hammarö kommun och Svenska kyrkan för sjätte gången bjöd in till det Stora Barnkalaset på lördagen så hade man tur med vädret. Förra året var det kallt och ruggigt, i år strålande solen över Skoghalls centrum och alla barnen med sina föräldrar.

– Det känns som om det är bra med besökare här i dag. Men vi säger varje år att var det inte fler förra året. I år har vi två nya aktiviteter dels Agust och Olle som trollar och sen gladiatorkampen, berättar Per Söderberg, Hammarö kommun.

Vid bordet där Agust Sewelen och Olle Ekhagen visade sin trolleritricks samlades många barn för att titta. Agust och Olle har, sedan de gick i dagis, varit intresserade av att trolla och under höstlovet så utökade de sina kunskaper då de gick på en tre-dagars kurs på Tobbe trollkarls Magic land i Stockholm.

– Välj vilket kort du vill och visa det inte för mig och så lägger du tillbaka det i korthögen, sa Agust till en av tjejerna och fortsatte hmmm det var svårt i dag. Vilket kort var det?

Nu blev tjejerna lite oense om det var spader ess eller klöver ess, men enades om att det var spader ess och såklart var det spader ess som Agust vände upp på bordet.

De äldre barnen bjöds på gratis bio "Den stora nötkuppen 2 och för de mindre var det teater med Duo Danzeros i Skoghalls kyrka.

Rätta oss
1 / 1

Olle Ekhagen och Agust Sewelen visade sin trolleritricks under Det stora Barnkalaset .

Aktuell artikel (1 av 8)
Agust och Olle trollade för barnen

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!