Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 23 mars - vecka 12
Hagfors

Tjuvarna stal godis, glass och läsk

Ett flertal idrottsplatser i kommunen har drabbats i sommar
Foto: Daniel Olausson

Ett flertal av Hagfors kommuns idrottsplatser har haft påhälsning av tjuvar den här sommaren.

I Råda gick larmet i klubblokalen vid tvåtiden under natten mot måndag.

– Det är tråkigt, för det börjar bli mycket, säger kanslisten Urban Gustavsson.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Det här inbrottet är dessvärre bara en i raden av tråkigheter som har drabbat Råda IK och idrottsplatsen. De senaste åren har en skoter och släpkärra stulits, en traktor har slagits sönder, sagostigen saboterats och det har varit diverse stölder.

Förra veckan var det någon som kört en fyrhjuling på gräsplanerna och under natten mot måndag krossades alltså två rutor och tjuvarna fick med sig glass, läsk och godis.

– Jag trodde att klubbstugan skulle vara förskonad. Det var en gång innan som de försökt bryta sig in genom fönstret och vänt där. Men det är flera år sen, säger Urban Gustavsson som vill berätta om inbrottet för att få allmänheten uppmärksam på att det har skett.

– Någon kanske har en kompis som bjuder på coca cola och bilar.

Inbrottet på Råda IP är dock inte den enda liknande händelsen den här sommaren. Hagforsvallen hade inbrott i sin kiosk vid månadsskiftet maj-juni, på Täppevi i Sunnemo togs en bensindunk och läsk i början av augusti och den gångna helgen stals en röjsåg från IFK Edebäck-Uddeholms lokaler i Stjärnsfors skola.

Trots att Urban Gustavsson var snabbt på plats under söndagsnatten var tjuvarna redan borta och polisen avskrev ärendet i stort sett direkt.

Stefan Hedelin, förundersökningsledare på länspolisområde Torsby, vet på ett ungefär åtminstone vilken typ av gärningsmän som brukar utföra den här typen av brott.

– Vis av erfarenhet av när man tar sånt här gods som godis och glass så ligger det nog nära till hands att tro att det kan vara några yngre förmågor i trakten, säger han.

Rätta oss
1 / 1

Urban Gustavsson med den trasiga ytterdörren till Råda IK:s klubbstuga.

Aktuell artikel (1 av 8)
Tjuvarna stal godis, glass och läsk

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!