Torsdag, 21 september - vecka 38
Hagfors

The old mill har begärt sig själva i konkurs

Foto: Daniel Olausson

Nio månader efter övertagandet av restaurangen i brukshotellet begär The old mill sig i konkurs.

Nu driver en konkursförvaltare verksamheten vidare.

– Det kommer serveras mat på samma sätt även fortsättningsvis, säger Björn W. Lindborg.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Han fick ärendet på sitt bord i början på veckan efter att Brukshotellet Restaurang & Pub Hagfors, som alltså drev restaurangen The old mill i brukshotellet, hade begärt sig i konkurs.

VF har sökt Morgan Söderberg och Åsa Vikberg, som drev verksamheten, vid ett flertal tillfällen, varpå själva anledningen till beslutet är oklart.

– Jag har kommit in något senare i kedjan, så jag har faktiskt ingen orsak till deras beslut att sätta verksamheten i konkurs. Men rent generellt, alltså inte utifrån det här ärendet, så brukar det bero på att pengarna är slut i kassan, säger konkursförvaltaren Björn W. Lindborg.

Det var i februari förra året som det stod klart att ägarna bakom framgångsrika Diner 45, den populära hamburgarrestaurangen i Stöpafors, skulle ta över restaurangen i brukshotellet. I maj fick man tillträde till lokalen och började genast göra om den efter ett brukskoncept med invigning på nationaldagen förra året.

Målsättningen då var att komma med i ansedda White guide som listar Sveriges bästa restauranger.

Men nu har alltså verksamheten begärts i konkurs och drivs vidare av konkursförvaltaren vars avsikt är att hitta en ny intressent att överlåta restaurangen till snarast möjligt.

– Min målsättning är att den ska drivas så att det inte drar ut allt för långt på tiden. Att relativt snabbt hitta få en ny ägare är målsättningen, säger han och berättar att han hyser goda förhoppningar om att lyckas med det.

Vad som händer med de drygt tiotalet anställda i personalen är på sikt oklart.

– De jobbar kvar, formellt sett blir de uppsagda. Men de jobbar kvar tills vidare och sedan kanske de kan erbjudas en fortsättning, det vet ju inte jag, men det går åt folk när man gör en verksamhet.

Som kund är dock tanken att den här konkursen ska märkas av så lite som möjligt, eftersom verksamheten drivs vidare precis som förut.

Rätta oss
1 / 1

The old mill har begärts i konkurs och det blir således en ny arrendator av restaurangen på brukshotellet inom en snar framtid.

Aktuell artikel (1 av 8)
The old mill har begärt sig själva i konkurs

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!