Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 23 mars - vecka 12
Hagfors

Skoldiskrum angripet av svartmögel

Skadan upptäcktes i samband med ett ventilationsarbete

Vid ett ventilationsarbete upptäcktes ett angrepp av svartmögel i diskrummet på Kyrkhedens skola.

Nu är skadan åtgärdad och all personal som varit i miljön erbjuds hälsokontroller.

Artikeln fortsätter efter annonsen

I mitten på augusti skulle ett ventilationsarbete utföras i diskrummet och när man plockade bort innertaket upptäcktes ett angrepp av något slag inne i konstruktionen.

Efter analys av Miljöhälsan visade det sig vara svartmögel, skadan bakades in i väntan på sanering och efter att den genomfördes på måndagskvällen är nu möglet borta.

Hur länge det har varit där är svårt att säga.

– När det väl får fäste så sprider det sig ganska snabbt och kan växa till sig ganska rejält på relativt kort tid. Men jag vågar inte spekulera, jag har inte fått några uppgifter heller, säger samhällsbyggnadschefen Louise Sjöholm.

Personal som är verksamma i diskrummet har tidigare framfört klagomål på bland annat huvudvärk, men det är också svårt att fastslå att det skulle bero på mögelangreppet.

Alla som vistats i lokalerna ska i alla fall erbjudas hälsokontroller framledes och Louise Sjöholm låter hälsa att det numera är helt riskfritt att verka i rummet.

– Miljön i ett diskrum är väldigt tuff, fuktig och varm och är du känslig kan du få problem med luftvägarna och med huvudvärk, utan att det för den delen beror på föroreningen. Det är för tidigt att säga än.

Vad händer nu då?

– Nu tuffar verksamheten på som vanligt i lokalen, allt fungerar som det ska igen och det är inga konstigheter. Framöver kommer det göras ytterligare en renovering nu när allt det skadade materialet är borta, då ska det dit ett nytt innertak och där har vi sagt att vi ska sätta in ett innertak av bättre kvalitet som tål fukten bättre så man undviker att det kryper igenom och blir till såna skador igen, säger Louise Sjöholm.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Skoldiskrum angripet av svartmögel

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!