Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Måndag, 19 mars - vecka 12
Hagfors

Nystartat B&B tar fokus lokalt

Bed & breakfast uppstartat på Geijersholms herrgård
Foto: Daniel Olausson

För drygt 1,5 månad sedan öppnade Geert och Marina Claassen ett bed & breakfast i Geijersholms herrgård.

Nu riktar de in sig på den lokala marknaden.

– Den blir viktig för oss, säger Geert.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Paret besökte den över 115 år gamla skogsförvaltarbostaden i februari och behövde inte särskilt lång betänketid. Då den förra ägaren helrenoverat herrgården var det bara att slå till och lämna Karlskrona, efter tolv år i Blekinge.

– Folk frågar varför just Värmland – det var för att huset finns här, ler Geert vars verksamhet har startat upp i ett lagom tempo efter att ha öppnats i mitten på juli.

– Vi tänkte börja med att bygga upp det hela så blir det förhoppningsvis lite mer nästa år. Sen måste vi börja med den lokala marknaden.

Även om Hagforstrakten på förhand är helt okänd för paret så är de väl införstådda med dess storlek och den brist på gästbäddar som uppstått i takt med att verksamheter stängts ned. Här hoppas Geert och Marina finnas till hands för ortsbor och företag som behöver utrymme för bekanta och anställda.

– Även om Hagfors är litet så finns det alltid de som har gäster på grund av begravningar eller stora fester av något slag. Då ska de veta att man kan placera gästerna här, säger Geert.

Paret visar runt och återkommer till att det är hemtrevlig känsla i huset, nyrenoveringen till trots.

– Vi har bara fått positiva kommentarer, det är ändå en ganska stor byggnad, men folk har tyckt att den har en hemtrevlig känsla. Det är inte bara något hotell där man har sitt tråkiga rum, säger Geert.

Paret har pratat om att starta en bed & breakfast under några års tid och när Ericsson skulle storvarsla tog Geert möjligheten att lämna sitt förra jobb och Marina lämnade i sin tur sitt skolköksjobb för att så småningom alltså hamna i Geijersholm.

– Vi sade att om vi ska göra något annat så kanske... och nu fick vi tillfälle till det.

Rätta oss
1 / 1

Marina och Geert Claassen har köpt Geijersholms herrgård och sedan mitten på juli bedriver paret bed & breakfast i huset.

Aktuell artikel (1 av 8)
Nystartat B&B tar fokus lokalt

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!