Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 19 januari - vecka 3
Grums

Resecentrum invigt

Foto: Håkan Strandman

I strålande sol invigdes Grums nya resecentrum på torsdagen. Bussen klippte bandet och kommunalrådet Leif Haraldsson sken i kapp med solen när han förklarade resecentrumet invigt.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Grums nya resecentrum började byggas i april och på torsdagen var det dags för invigningen. Till en kostnad av 20 miljoner, varav kommunen får ett statligt bidrag via Värmlandstrafik på 4,5 miljoner kronor, har inte bara Grums fått ett nytt resecentrum utan även en uppfräschning av de centrala delarna av samhället.

Många Grumsbor ville vara med under invigningen och de bjöds på kaffe och kanelbulle, musik av det lokala bandet Travelling Rockers och invigningstal.

En av Värmlands Trafik AB: s bussar klippte av invigningsbandet och busschauffören Elisabeth Liljegren körde vant in bussen på hållplatsen och fram till det blågula bandet.

– Välkomna hit till en ljuvlig och fantastisk dag. Vi har inte bara fått ett nytt modernt resecentrum utan det har även blivit en lyft för hela centrum, sa Leif Haraldsson (S) kommunalråd i Grums.

Kommunchefen Annika Lomarker tog över mikrofonen och sa även hon att det har blivit en lyft för hela centrum.

– Sen i april hr det dundrat och dammat här i området. Med en så stor ombyggnad blir det besvärligt för alla. Men ni har varit fantastiskt tålmodiga och stått ut och nu står vi här i dag i vårt nya fina resecentrum. Ett resecentrum som också är en välkommande plats för de som kommer som besökare. Det är med en jättestor glädje jag står här i dag, sa Annika Lomarker.

Det nya resecentrumet innehåller fem moderna hållplatser, med perronger som gör det lätt att gå ur och på bussarna. Digitala informationstavlor visar bussarnas avgångar och i gatan finns det markeringar som gör det lättare för synskadade att ta sig fram i området. Området kring Sveavägen har även blivit säkrare ur trafiksynpunkt. Gröna växter har planterats och rondellen har en designad belysning.

Värmlandstrafik AB har den senaste tiden invigt ett antal nya resecentrum runt om i länet och det är ett led i företagets motto en trygg och säker resa.

– Grattis till alla i Grums kommun och till alla våra resenärer. Ni har nu fått ett jättefint resecentrum som är tryggt och säkert och ger bra förbindelser till kranskommunerna, sa Mikael Dahlqvist, styrelseordförande Värmlandstrafik AB.

Leif Haraldsson hälsade alla invigningsbesökarna välkomna till kaffetältet och förklarade att kommunen inte kommer att stanna med sina planer om en säkrare och bättre trafikmiljö i centrum.

– Vi planerar en cykelväg till Gruvön och kommer att bygga en säkrare övergång via järnvägen. Sen kommer Trafikverket 2019 att bygga om perrongen och bangården. Jag känner mig väldigt nöjd i dag och kommer säkert att bli ännu nöjdare framöver, säger Leif Haraldsson.

Rätta oss
1 / 3

Mikael Dahlqvist, Annika Lomarker och Leif Haraldsson förevigas vid invigningen av Grums nya resecentrum av Värmlandstrafiks kommunikatör Jörgen Kalitzki.

2 / 3

Mycket folk hade kommit för att ta del av invigningen.

3 / 3

Aktuell artikel (1 av 8)
Resecentrum invigt

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!