Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 19 januari - vecka 3
Grums

Knivskuren är livshotande skadad

Den 22-årige man som vårdas på sjukhus efter att ha blivit knivskuren under nyårsnatten har livshotande skador.

Mannen vårdas alltjämt på intensivvårdsavdelningen på centralsjukhuset.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Tidigt på nyårsdagens morgon larmades polis om ett bråk på en adress i Slottsbron. Väl där fann polisen 22-åringen svårt blödande i anslutning till en bostad, enligt uppgift fortfarande med knivblad fast i buken. Hans skador bedöms som livshotande och enligt en kommuniké från Centralsjukhuset i Karlstad vårdas mannen i en respirator.

Två män i 20-årsåldern anhölls under söndagen misstänkta för försök till dråp. En tredje man sitter anhållen, misstänkt för grov misshandel och hemfridsbrott.

– Bråket ska enligt vissa av de inblandade ha startat på en bussresa tidigare under kvällen och fortsatt vid en av personernas bostad. Några känner varandra men enligt uppgift från några av de hörda känner inte alla varandra sinsemellan, säger åklagare Per Svensson, som fick utredningen på sitt bord under tisdagsförmiddagen.

Bråket ska ha enligt vissa av de inblandades uppgifter även ha involverat även ytterligare personer och ska ha startat under en bussresa tidigare under kvällen. Några av de misstänkta, men inte alla, är tidigare kända av polisen.

Även den svårt skadade 22-åringen är misstänkt för brott. I hans fall handlar det om grov misshandel. Senast på torsdag måste åklagaren begära de anhållna häktade för att de ska hållas fortsatt frihetsberövade. Då kan brottsmisstanken om försök till dråp eventuellt komma att ändras.

– Vi får se vad utredningen visar till dess, säger Per Svensson.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Knivskuren är livshotande skadad

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!