Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 17 mars - vecka 11
Grums

Festlig simskoleavslutning

Foto: Tommy Andersson

När det är avslutning på simskolan vid Hasseldalen i Grums, är det extra festligt, ballonger i vattnet och på bryggan och dansunderhållning av simskoleläraren Carl Andersson.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Barnen vid Hasseldalens simskola visade på fredagen var de lärt sig under de tre veckorna de deltagit på simskolan och gräsmattan var full av stolta föräldrar. I 30 år har Carl Andersson hållit i simskolan vid Hasseldalen vid Långsjön. På fredagen var det avslutning för den första gruppen med 48 barnen, på måndag startar en ny grupp med 43 barn.

– I år har det varit lite tufft väder för barnen då det blåst väldigt mycket. Men det har hållit sig runt 19 grader i vattnet. Jag blev väldigt överraskad och glad när kommunen kom i torsdags och uppvaktade mig med blommor, säger Carl Andersson.

1983 startade han simskolan vid Hasseldalen och sen blev det några års uppehåll då han sommarjobbade som dansare, i dag arbetar han som danslärare i Göteborg. Men han återkommer varje sommar till Hasseldalen och håller i simskolan vid badplatsen.

– Hasseldalens betyder så mycket för mig och jag tycker att det är jätteviktigt att lära sig simma och ha respekt för vattnet, säger Carl Andersson.

På avslutningsdagen tågade alla barnen till musik, över gräsmattan och ner på stranden där Carl bjöd på en dansuppvisning på bryggan.

Rätta oss
1 / 8

Första gruppen vid Hasseldalen simskola hade avslutningsdag på fredagen, här är de tillsammans med simskoleläraren Carl Andersson och simskoleassistenten Sixten Jonsson.

2 / 8

Signe Kumlin, tre år är en av de yngsta deltagarna vid simskolan och hennes pappa Jonas tycker att barnen har varit jättetappra då vädret under de tre veckorna simskolan pågått inte varit det bästa.

3 / 8

Simskoleläraren Carl Anderssom med den yngsta gruppen i simskolan, Henry, Belle, Elsa och Molly.

4 / 8

På avslutningsdagen bjöd Carl Andersson barnen och deras anhöriga på en dansuppvisning på bryggan.

5 / 8

Belle och Junie båda tre år, trivs i badviken i Långsjön.

6 / 8

7 / 8

8 / 8

Carl Andersson med några av de assistenter han haft under de 30 åren simskolan vid Hasseldalen funnits. fr.v. Robin Danielsson, Stefan Freyhult, Sixten Jonsson och Jimmy Andersson.

Aktuell artikel (1 av 8)
Festlig simskoleavslutning

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!