Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 19 januari - vecka 3
Grums

Digital information

Alla kommuner, landsting och regioner måste från och med årsskiftet ha en digital officiell anslagstavla.

Artikeln fortsätter efter annonsen

En av de nya lagar som träder i kraft vid nyår är att varje kommun måste ha en digital anslagstavla på sin webbsida. Lagen infattar även regioner och landsting. Anslagstavlan ska vara lätt synlig och i förslaget till lagen så förslog att den ska ligga på webbplatsens första sida. Om det inte går ska det finnas en tydlig anvisning om hur anslagstavlan nås.

– Vi har gjort om på första sidan på webben där det finns en knapp som det står anslagstavla på. Som tar dig vidare till informationen som det är krav på att vi måste ha med. Den anslagstavla som funnits vid kundtjänst kommer att tas bort i samband med digitaliseringen, säger Christina Olsson, administrativchef vid Grums kommun.

Christina Olsson berättar att kommunen även i fortsättningen kommer att annonsera i GV-nytt, (den lokala annonsbladet, reds anm) om kommunfullmäktiges sammanträden. . I den nya lagen finns det inte finns krav på att fullmäktiges sammanträden behöver annonseras i ortstidningar som tidigare. I den nya lagen finns det inte finns krav på att fullmäktiges sammanträden behöver annonseras i ortstidningar som tidigare.

Den som inte har tillgång till internet kan läsa den digitala anslagstavlan på en dator i Grums bibliotek.

Den digitala anslagstavlan måste innehålla tillkännagivanden om fullmäktiges sammanträden, tillkännagivanden om justerade protokoll, tillkännagivanden om delegationsbeslut som inte ska anmälas, justerade protokoll och var protokollen finns att läsa.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Digital information

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!