Fredag, 22 september - vecka 38
Golf

Nytt upplägg ska lyfta Gustavsson

Andra proffstävlingsvinsten för Gustavsson
Foto: Privat

Fredrik Gustavsson vann sin andra proffstävling under gästspelet på Future Series. Nu blickar han återigen mot Europatouren.

– Jag har haft ett annorlunda upplägg den här säsongen, säger Gustavsson.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Normalt sett spelar han på den nordiska touren. Men när han planerade sitt tävlingsschema upptäckte han att Future Series på Stockholms GK spelades under den perioden han skulle befinna sig i staden. Han tog då tillfället i akt och spelade tävlingen, som han senare vann.

– Min tjej bor här och jag visste att jag skulle vara här då så jag tänkte jag att jag kunde passa på att spela den här tävlingen, säger Gustavsson.

Tävlingen spelades under två dagar och det krävdes särspel innan Gustavsson till slut säkrade segern.

– Jag spelade riktigt bra första dagen. Den andra dagen gick sämre vilket gjorde att det blev särspel. Men jag lyckades avgöra direkt vilket var skönt.

Det var andra gången som Gustavsson vann en proffstävling. Men trots segern så blir fler framträdanden på Future Series inte att räkna med.

– Det är mer utvecklande att spela mot ett bättre motstånd. Man kan säga att det här var ett undantag, det är den nordiska touren som jag ska spela på.

Till årets säsong valde Gustavsson ett annorlunda upplägg. Syftet är att det nya upplägget ska ta honom hela vägen till Europatouren.

– Jag har spelat färre tävlingar i år. Det blir mer tid för träning. Tävlar du mycket brukar man vara ganska sliten på hösten.

Sex gånger tidigare har Gustavsson försökt att ta sig in på Europatouren utan att vara särskilt nära.

– Jag har tagit mig till steg två tre gånger. Man behöver ta sig till steg tre och sen spela bra där också för att få ett tourkort.

Kvalet har sin början i mitten på september men innan det ska Gustavsson spela lag-SM med sin klubb Karlstad.

– Vi har lite småskador. Christian Nilsson som kanske är vår bäste spelare kan inte vara med. Så det är svårt att veta hur vi kommer stå oss, säger Gustavsson.

Rätta oss
1 / 1

Fredrik Gustavsson vann sin andra proffstävling när Future Series avgjordes på Stockholms GK.

Aktuell artikel (1 av 8)
Nytt upplägg ska lyfta Gustavsson

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!