Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Söndag, 22 juli - vecka 29
Golf

Miljonsatsning på Hammarö GK

Ny inomhusanläggning och tillgänglighetsanpassning
Foto: Hammarö GK

Hammarö Golfklubb får ett bidrag på närmare två miljoner kronor – då sjösätts en satsning på en ny inomhusanläggning och tillgänglighetsanpassning av både klubbhus och korthålsbana.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Hammarö GK har tilldelats närmare två miljoner kronor i bidrag från Allmänna arvsfonden, Värmlandsidrotten, Hammarö kommun, Svenska golfförbundet och Värmlands golfförbund. Dessutom kommer klubben att skjuta till egna pengar och arbetstimmar.

Det gör att klubben kan satsa rejält.

– Vi ser det som en styrka att så många olika aktörer är med och bidrar. Det visar att vi gör något som är bra för väldigt många olika grupper, säger Jörgen Lindahl, ordförande i Hammarö Golfklubb i ett pressmeddelande.

Den största investeringen görs i en ny inomhusanläggning med senaste teknik i anslutning till klubbhuset.

Här kommer det att bli möjligt att träna golf även under vinterhalvåret.

– Vi har förhållandevis mycket vinteraktiviteter redan i dag, bland annat våra populära puttävlingar. Men nu tar vi träningsmöjligheter till en helt ny nivå. Vi har i flera år haft en ambition att bygga en egen träningshall och ny blir det en verklighet, säger Björn Nordenhammar, ordförande i klubbens fastighetskommitté, i ett pressmeddelande.

Satsningen omfattar även tillgänglighetsanpassning av klubbhus och korthålsbana. Samtidigt fördjupar klubben sitt samarbete med Hammarö kommun för att ge fler ensamkommande flyktingbarn möjligt att prova på och börja spela golf. Klubben hoppas bli mer attraktiv för barn, ungdomar och funktionshindrade.

– Det här ger oss möjlighet att vara en öppen och välkomnande förening för alla, året runt. Bra för både oss och alla medborgare på Hammarö med omnejd, säger Jörgen Lindahl.

Arbete och planering påbörjas under 2017 och klubben beräknar att vara helt klara med alla bitar under 2018.

Hammarö GK har i dagsläget 1 350 medlemmar och är med det en av de största idrottsföreningarna i kommunen. Under 2016 utsågs klubben till årets uppstickare inom den värmländska besöksnäringen och prisades av Helmiastiftelsen för sin framgångsrika juniorverksamhet.

Rätta oss
1 / 1

Hammarö Golfklubb gör stora investeringar och bygger en inomhushall samt tillgänglighetsanpassar anläggningen.

Aktuell artikel (1 av 8)
Miljonsatsning på Hammarö GK

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!