Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 19 januari - vecka 3
Friidrott

För 25:e året i ordningen avgjordes Connys sydvästrace i Grums på nyårsafton.

Arrangörerna fick en positiv överraskning då jubileet också innebar deltagarrekord med över 80 anmälda i de sex olika klasserna.

Föga överraskande fick Götas ultralöpare André Rangelind bära sydvästen på huvudet efter målgången. Det här var 25-åringens andra raka seger i herrarnas långlopp över 8,2 kilometer. Men han var tätt följd av Lars-Olof Gävert som endast var 20 sekunder efter Rangelind vid målgången.

Seger för IF Göta blev det även på damsidan där Åmålsbördige Sofie Nelson tog hem det. För Nelsons del var segern i en betydligt mer överlägsen stil då det skiljde närmare sex minuter till tvåan Kristin Henriksson.

I femkilometersklassen på damsidan var Lova Perman först till målfållan. Segertiden skrevs till 22 minuter och 55 sekunder. På herrsidan vann Ola Perman.

Som traditionen i tävlingen lyder så ska fjolårssegraren bära sydvästen på huvudet. Det var något som Hugo Ekström klarade av med bravur. Liksom i fjol lyckades nämligen tioåringen segra över de 2,8 kilometerna i pojklassen. I samma klass på flicksidan vann Hannah Hedström.

1 / 7

2 / 7

Det är tradition att fjolårssegraren i varje klass ska springa med sydvästen på huvudet. Hugo Ekström, 10, lyckades försvara titeln i år igen.

3 / 7

I år hade tävlingen jubileum. Det var 25:e året i ordningen som löparna tog sig fram längs Grums gator på nyårsaftonen.

4 / 7

Deltagarrekord. 82 löpare var på plats för Connys sydvästrace i Grums på nyårsafton, vilket är mer än någonsin.

5 / 7

Precis som i fjol fick André Rangelind ta på sig sydvästen vid målgången. Det här var ultralöparens andra seger på två år.

6 / 7

Tioåriga Hannah Hedström sprang bra och tog hem segern i den yngsta klassen på flicksidan.

7 / 7

Göta-löparen Sofie Nelson tog hem det långa loppet på damsidan med god marginal. Hon var fem minuter och 45 sekunder snabbare än tvåan Kristin Henriksson.

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!