Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Tisdag, 24 april - vecka 17
Friidrott

Bästa värmlänningarna – fyror

Stämningen på stan bar fram de värmländska löparna
Foto: Mikael Lindblom

Ultralöparen André Rangelind fullkomligt stupade i mål på tiden 33.11,0, en fjärdeplats i totalen och blev därmed bästa värmlänning i den 38:e upplagan av Karlstad statslopp. En annan Götist, Sofie Nelsson, blev också hon fyra i totalen, och därmed bästa värmländska.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Solen och värmen var inte de bästa förutsättningar för löparna, varken elit eller motionär. Men för åskådarna var det bästa möjliga. Det massiva stödet runt om i Karlstad gjorde att Karlstadslöpare tog fem av sex värmländska pallplatser. I herrklassen blev det idogt Götister på den värmländska pallen: André Rangelind, fyra totalt, Niklas Wassberg, sexa, och Per Alsterdal, åtta.

– Det var relativt lugnt tempo första åtta kilometrarna, sen ökade Conny Wass på tempot rejält och jag hade svårt att hänga med. Men jag lyckades komma tillbaka och springa förbi honom, trots min orutin av sprinter, säger ultralöparen André Rangelind som till vardags springer sextimmarslopp.

Härnäst väntar Borejoggen i Torsby på midsommarafton innan SM-veckan drar i gång i Borås den 7 juli. Säsongens höjdpunkt är Ultravasan i augusti för Rangelind.

– Det som är skönt med ultraloppen är att jag slipper sprintduellerna där.

I damklassen blev IF Götas Sofie Nelsson bästa värmländska, tvåa blev klubbkamraten Linda Take, sjua i totalen, och trea blev Sofia Hjert från Årjäng, tia total.

– Jag tyckte inte att jag hade farten alls i benen i dag, men den goda stämningen på stan och bara det att bli påhejad av folk som ropar ens namn gav mycket energi, säger maratonlöperskan Sofie Nelsson.

I slutet på maj vann Nelsson maratonloppet Great Wall Marathon, vars bansträckning delvis går på den kinesiska muren.

– Jag har känt mig sliten sen dess och så även i dag, det är mitt sjunde lopp i år, andra milslopp. Den krassliga känslan jag har i kroppen gör att min fjärdeplats känns väldigt skön.

Orienteringsesset Linda Take blev sjua totalt och näst bästa värmländska. Publikhavet runt löpslingan gjorde det svårt för Take att hitta genvägar i såväl bansträckningen som tempot.

– Svårt att fuska ett lopp som detta. Det stod publik överallt, i Inre hamn var det riktigt många. Dessutom gjorde publikens tillrop att mitt tempo ökade. Jag kunde inte sänka det, säger Linda Take och tillägger:

– De flesta springer säkert långsammare i dag än annars, värmen tog ut oss.

Rätta oss
1 / 2

André Rangelind till vänster i bild blev bästa värmlänning. Øystein Mørk till höger spurtade ifrån André och slutade tvåa.

2 / 2

Bästa värmländska Sofie Nelsson gratuleras av Jesper Löfvenborg efter målgången.

Aktuell artikel (1 av 8)
Bästa värmlänningarna – fyror

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!