Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Söndag, 22 juli - vecka 29
Friidrott

Andra raka för Rangelind

Foto: Peter Bäcker

André Rangelind från IF Göta vann på lördagen Karlstad 6-timmars i Våxnäshallen. Ett skönt formbesked för ultralöparen.

– Inte så långt som jag hoppades, men benen kändes bra, säger Rangelind.

Artikeln fortsätter efter annonsen

För nionde gången genomfördes Karlstad 6- timmars – den här gången var det 65 löpare som sprang runt den 200 meter långa inomhusbanan i syfte att vid tidens slut nå så långt som möjligt.

André Rangelind motsvarade favoritskapet och vann med lite drygt 14 kilometer, före Kristian Niemi från Karlstad.

– Jag hade inget uttalat mål men jag hade hoppats att nå lite längre än jag gjorde, säger Rangelind som sprang loppet för andra gången.

Förra året nådde Rangelind 84 899 meter. Utomhus samma säsong nådde han hela 90 200 meter, vilket räckte till att bli världsetta. I årets lopp nådde Rangelind inte riktigt lika långt.

– Benen kändes bra, men jag kände mig lite illamående och då blev det inte lika långt, 82 333 meter blev det, säger Rangelind.

På den korta banan fick Rangelind kämpa för att ta sig fram. Det var inte bara sig själv han tävlade mot, när han tvingades kryssa sig igenom tävlande som låg många varv efter.

– Man fick springa mycket på ytterspåret när man varvade andra deltagare och det var lite jobbigt, samtidigt som man fick sick-sacka sig fram. Förutom illamåendet så kändes det bra i kroppen.

Rangelind som satsar på ultralöpning har två större mål med säsongen.

– Det är en tävling i Italien i april där vi springer 100 kilometer. Det är det som ligger närmast på agendan. Sen har jag tänkt vara med på Ultravasan för första gången. Det är det största målet med säsongen. Sen kommer jag springa Karlstad stadslopp och lite andra tävlingar, mest för att det är bra träning, säger Rangelind.

Förutom Rangelind och Kristan Niemi befann sig också Daniel Johansson från LK Gränslöst på pallen i herrklassen. Damklassen vanns av Victoria Borg, Team Ultrasweden LK före Antje Torstensson, KFUM Örebro och Gunilla Axelsson, Borlänge LK.

Rätta oss
1 / 2

André Rangelind från IF Göta Karlstad vann sextimmars för andra året i rad.

2 / 2

Victoria Borg tog hem damklassen – här ligger hon före Rangelind på 200-metersbanan.

Aktuell artikel (1 av 8)
Andra raka för Rangelind

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!