Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 23 maj - vecka 21
Fotboll

United och FBK inleder samarbete

Unga talanger ska få chansen till speltid i tvåan

Unga talanger ska få bättre möjligheter att utvecklas.

Det hoppas Carlstad United och FBK Karlstad när man nu inleder ett spelarutvecklande föreningssamarbete.

– Jag är mycket nöjd att vi fått avtalet på plats, säger Unitedtränaren David Ekelund.

Artikeln fortsätter efter annonsen

VF-sporten berättade redan förra sommaren om hur Carlstad United och FBK Karlstad, som då fick låna Kenny Hildeby, kunde vara på väg mot ett samarbete.

– Jag tycker det är jättebra för klubbarna och Karlstadsfotbollen om vi kan hitta ett sätt att samarbeta på igen, sa David Ekelund då.

Nu, nästan ett år senare, blir det verklighet.

På tisdagskvällen meddelade de två Karlstadsklubbarna att de kommit överens om att starta ett spelarutvecklande föreningssamarbete där yngre spelare i Carlstad Uniteds A-lag ska få möjlighet att matchas i division 2 och FBK Karlstad på så kallad dubbellicens.

– Jag är mycket nöjd över att vi fått avtalet på plats. Det kommer under året att ge möjligheter till välbehövlig speltid för några av våra yngre spelare i en bra miljö och i ett lag som bedriver en utvecklande fotboll.

– Det kommer att hjälpa till i utvecklingen av spelarna och det kommer på sikt att stärka fotbollen i stort, säger David Ekelund i pressmeddelandet.

Carlstad Uniteds sportchef Lars Warnestad instämmer:

– Kul att vi hittat områden där FBK och vi kan samarbeta. Utveckling av lokala talanger gynnar alla. Carlstad United bildades som en alliansförening och vi är öppna för att tillsammans med andra flytta fram fotbollens position i Karlstad, säger han i pressmeddelandet.

Spelarna som kommer finnas på dubbellicens är samtliga spelare i Uniteds A-trupp som är födda 1997 eller senare.

Vilka spelare det kommer handla om kommer avgöras från vecka till vecka utifrån "behov och möjligheter hos båda föreningarna i samförstånd", skriver man i pressmeddelandet.

Medan United inlett säsongen starkt har FBK Karlstad fått en resultatmässigt tung start i division 2 norra där man efter fem omgångar är tabelljumbo med endast en inspelad poäng.

Klubbens tränare Andreas Martini är positivt till möjligheten att nu kunna få in nytillskott i truppen från grannklubben en division högre.

– Vi har diskuterat detta avtal under en tid och enats om att detta är oerhört positivt både för FBK och CU. Utan att gå in i detaljer, så kan man säga att allt som gynnar fotbollsspelare från Karlstad och fotbollen i Karlstad, är något vi mer än gärna ställer oss bakom, säger Martini i pressmeddelandet och lägger till:

– Förhoppningsvis kan vi även bidra med spelare från FBK till CU framöver.

Rätta oss
1 / 2

Carlstad United-tränaren David Ekelund, här tillsammans med assisterande tränaren Ted Waltersson-Larsson, är positiv till det nya samarbetet.

2 / 2

FBK Karlstads tränare Andreas Martini är positiv.

Aktuell artikel (1 av 8)
United och FBK inleder samarbete

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!