Fredag, 22 september - vecka 38
Fotboll

Mallbackens tränare slutar

Ingen ersättare klar
Foto: Marina Johansson

Mallbacken meddelade under söndagen att huvudtränaren David Kjellin lämnar laget. Anledningen till beslutet är svårigheter att kombinera uppdraget med rådande familjesituation. Även assisterande tränaren Helena Frykestam lämnar.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Mallbacken har på många sätt haft en tung säsong och ligger för närvarande precis ovanför nedflyttningsstrecket i Elitettan. Under söndagen kom beskedet att Sunnelaget blir av med både huvudtränaren David Kjellin och assisterande tränaren Helena Frykestam.

Mallbacken uppger på sin hemsida att skälet till det avslutade tränaruppdraget är att David Kjellin inte längre kan förena fotbollen med boende i Karlstad och två små barn. Som följd av beslutet väljer alltså också Helena Frykestam att tacka för sig i föreningen.

– Vi gick in i det här uppdraget tillsammans, och nu när det inte längre funkar för David känner jag att också jag ska lämna, säger Frykestam.

– Det är självklart tråkigt att lämna tjejerna, men det är för det bästa. Det kan nog bli bra att få in en ny röst.

Mallbacken, som förlorade med 1–0 borta mot AIK under lördagen, står nu utan tränare när serien går in i sommaruppehåll. I mitten av juni meddelades det också att Mallbackens sportchef Stefan Johansson slutar. Det ger föreningen ett flertal vakanta arbetsuppdrag att fylla innan serien drar i gång igen efter sommaruppehållet.

Enligt hemsidan jobbar sportgruppen på att få in ersättare, men ännu är inget klart.

Rätta oss
1 / 1

David Kjellin slutar som tränare för Mallbacken.

Aktuell artikel (1 av 8)
Mallbackens tränare slutar

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!