Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Torsdag, 16 augusti - vecka 33
Fotboll

Lindell frälste Degerfors

Superettan: Landskrona BoIS–Degerfors IF 1–2 (1–1)
Foto: Roger Gleisner

Erik Lindell gjorde segermålet fram till 2–1 för Degerfors i bortamatchen mot Landskrona.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Efter knappt en halvtimme tog Degerfors ledningen. Erik Lindell bröt ett misslyckat uppspel från hemmalaget och skickade fram bollen på högerkanten till Viktor Götesson som spelade in i mitten. Erik Björndahl stötte i nästa steg in bollen bakom Landskronas målvakt Amr Kaddoura.

Innan dess hade det inte varit någon chans åt något håll även om det vid ett par tillfällen funnits tendenser att kunna bli farligt för Landskrona i samband med kontringsattacker och för DIF vid hörnor.. I stället präglades spelet av felpass och "bolltapp".

Några minuter efter ledningsmålet för Degerfors slog Nikola Ladan till med ett distansskott som Kaddoura styrde till hörna för Degerfors.

I 38:e minuten gick bollen in i Landskronamålet igen. Viktor Götesson, som slog till med ett direktskott, jublade för sitt första mål i Degerfors. Men – även om det dröjde – vinkades det för offside. Flera DIF-spelare omringade domaren som dock dömde bort målet.

När matchklockan, med knapp marginal, passerat 40 minuter blev det i stället utjämnat på Landskrona IP. Adi Nalic bröt in från högersidan och slog till med ett vänsterskott som via Dario Miskic högra stolpe gick i mål.

Innan pausen frestade Björndahl Landskronamålvakten med ett tungt skott men Kaddoura kunde stå emot då.

Efter den trevande starten blev sista kvarten betydligt mer öppen och händelserik. Utan tvekan var det Degerfors som hade gjort sig mest förtjänt av en ledning efter första halvlek.

I 88:e minuten gjorde Degerfors segermålet. Erik Lindell pangade in bollen, som kom till honom efter en ribbträff, utan chans för målvakten efter ett snabbt anfall från DIF:s sida.

Innan dess var det Landskrona som skapade de bästa chanserna mot ett DIF som huvudsakligen försvarade sig bra och hade en trygg målvakt i Dario Miskic.

Genom segern närmar sig DIF en allsvensk kvalplats även om laget har en match mer spelad än de övriga aspiranterna på den hägrande tredjeplatsen.

Viktor Svensson fick pris som Landskronas bäste spelare medan Viktor Götesson fick motsvarande utmärkelse hos värmlänniingarna.

Publiksiffran: 1 735.

Degerfors spelar sin nästa match om en dryg vecka, på måndagskvällen. Då kommer Norrby till Stora valla.

Rätta oss
1 / 2

Erik Lindell avgjorde för Degerfors.

2 / 2

Erik Björndahl gjorde sitt åttonde mål för säsongen.

Aktuell artikel (1 av 8)
Lindell frälste Degerfors

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!