Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 18 augusti - vecka 33
Fotboll

Eldsjälar kan vinna Guldhanden

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

MultiKulti som verkar för integration och mångfald inom fotbollen kan vinna stipendiet Guldhanden 2017. Bakom projektet finns fyra unga tjejer från Hertzöga BK.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Tillsammans med tio andra finalister gör MultiKultu, bestående av kvartetten Linnea Quist, Louise Johansson, Isabelle Johansson och Emma Scherrieble upp om vem som ska vinna Guldhanden 2017.

Från och med i år tillfaller Guldhanden årets förenare inom svensk fotboll och sammanlagt uppgår stipendierna till 100 000 kronor. Summan är fördelad på guld–, silver– och bronshanden. Kravet för att bli nominerad till priset är att individerna, projektet eller föreningen ska ha utmärkt sig för särskilda insatser för integration.

Något som Hertzögas integrationsverksamhet MultiKulti uppfyller. Det syftar till att få in ungdomar med olika bakgrund in i det svenska näringslivet genom att låta dem spela fotboll tillsammans med personer som bott länge– eller som är födda i Sverige.

Stiftelsen bakom stipendiet, Sverige Uniteds, motiverar nomineringen enligt följande: Det var sommaren 2013 som den då 16-åriga arrangörskvartetten drog igång öppna träningar för tjejer på Kronoparken i Karlstad. Tanken var att locka deltagare med olika bakgrund till fotbollen – och så blev det. Under de gångna tre åren har Hertzöga BK:s projekt lett till att många tjejer i åldrarna 9-13 år kommit i kontakt med idrottsrörelsen för första gången, och så småningom kunnat etablera sig inom föreningslivet.

Vinnaren kommer att utses den 16 februari på Operaterassen i Stockholm.

Rätta oss
1 / 1

Aktuell artikel (1 av 8)
Eldsjälar kan vinna Guldhanden

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!