Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 23 mars - vecka 12
Forshaga

Udda bostäder i Forshagatornet

God Helg-tornet i Forshaga säljs för en halv miljon kronor. Köparen tänker bygga två eller tre lägenheter med udda utformning.

Och det finns en plan även för den klassiska skylten.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Det var Forshaga Elektriska som byggde tornet för drygt 100 år sedan, och det fungerade under många år som elverk. Skylten sattes upp på 1930-talet och har kommit att bli lite av en signatur för samhället.

Sedan Forshaga kommun tog över byggnaden har den dock stått oanvänd, och många förslag har funnits. I våras tog dock politikerna beslutet att lägga ut tornet för försäljning, under villkoret att det skulle byggas bostäder – och det inom ett år från försäljningsdatumet.

– Fem-sex anbud kom in, varav det högsta låg på 500 000 kronor och det blir också det som antas. Köparen har mycket intressanta tankar för ombyggnaden, det ska bli väldigt roligt att följa, säger kommunalrådet Per Lawén.

Helt klar är inte affären innan kommunfullmäktige klubbat det hela, vilket blir av i september. Tills dess vill därför köparen förbli anonym. Klart är dock att det kommer att bli spektakulära bostäder:

– Ja, eftersom det är en takhöjd på fem meter i varje våningsplan tänker vi oss att dela av ungefär halva lägenheten med ett loft, medan andra halvan får bibehållen takhöjd. Bara alla beslut tas och vi får bygglov är tanken att dra i gång så snart som möjligt, säger köparen till VF.

Varje lägenhet blir cirka 40 kvadratmeter (plus loftytan), och det blir antingen två eller tre våningar.

– Vi får se om det blir bostad eller en utställningslokal i bottenplanet.

Och God Helg-skylten? Jodå, den blir kvar och kommer att fortsätta underhållas av Forshaga kommun även framgent.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Udda bostäder i Forshagatornet

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!