Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 17 mars - vecka 11
Forshaga

Teknisk undersökning gjord i Deje

Foto: Peter Bäcker

Polisens tekniker har samlat in brandprover och material i Centrumhuset i Deje som brann under söndagen. Misstanken om att branden skulle vara anlagd är låg. Men än så länge är ärendet rubricerat som grov mordbrand.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Under söndagskvällen larmades polis och räddningstjänst ut till Centrumhuset i Deje som stod i lågor.

Branden misstänktes ha startat i ett källarutrymme och hade hunnit sprida sig till både förråd och den gemensamma tvättstugan.

Polisen har nu påbörjat en teknisk undersökning av fastigheten.

– Våra tekniker har varit där och tagit brandprover som skickas till NFC (Nationellt forensiskt centrum) ifall det finns rester av någon brännbar vätska. De tog även med sig en del material och armaturer för att se ifall det finns något tekniskt fel, säger Anders Forsman, chef vid polisens avdelning för grova brott.

I nuläget finns det ingenting konkret som visar på att branden har varit anlagd men rubriceringen kommer tills vidare att vara grov mordbrand.

– Finns det minsta svaga misstanke om brott så startar vi en förundersökning kring bränder. Det är lättare att få resurser och vi har valt att göra det för att få en bättre verktygslåda att jobba med.

Förhören med de boende är i sin startlinda, men långt ifrån klara.

– Det är människor från alla nationaliteter så det krävs olika tolkar och det är många att prata med. Vi avvaktar lite för att se vad teknikerna säger. De kanske hittar en orsak väldigt snabbt. Vi tar det pö om pö.

Ingen skadades i samband med branden under söndagen. Men tre personer fick evakueras med hjälp av höjdfordon från trapphusen då det blev en kraftig rökutveckling i stora delar av byggnaden.

Totalt fick 36 personer lämna sina bostäder och flytta medan åtta näringsidkare i fastigheten inte vet när de kan dra i gång sina verksamheter igen.

Rätta oss
1 / 1

Larmet om branden inkom vid 21-tiden i söndags kväll.

Aktuell artikel (1 av 8)
Teknisk undersökning gjord i Deje

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!