Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 17 januari - vecka 3
Forshaga

Postnord tuggade sönder Peters skiva

Foto: Privat

Peter Wallgren såg fram emot LP-skivan som han köpt från en man i Belgien.

När paketet kom fram – tja...se själva på bilden.

– Jag vet inte vad Postnord sysslar med numera, suckar han.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Den 48-årige Forshagabon är en synnerligen inbiten skivsamlare med tiotusentals exemplar i hyllorna. Skivan han fann i Belgien hade han dock siktat in sig länge på.

– Det var en ganska sällsynt fransk orginalpressning av Bonniwell Music Machine. Jag har den amerikanska versionen, men den här har ett snyggt laminerat omslag och den såg ut att vara i kanonskick. Men det var innan Postnord kom in i bilden...

Den senaste tiden har allt fler reagerat över postjättens hantering av försändelser. Förseningar, paket som tappas från lastbilar på motorvägen och andra som oförklarligt går sönder.

Peter Wallgren tycker sig märka en tydlig skillnad:

– Ja, jag undviker Postnord till varje pris numera. Under de runt 30 år jag samlat har det hänt saker kanske vartannat år, lite mindre problem. Nu har det varit flera skador bara det senaste året. Men inget värre än det här.

Nej, skivan och omslaget ser verkligen ut som om någon tagit en stor tugga av dem. Peters teori är att paketet kilats fast i en sorteringsmaskin och fått slitas loss. Postnord skickade också med en lapp där man ber om ursäkt – så det är ingen tvekan om att felet uppstått i Sverige.

Priset var 110 euro, vilket är drygt en tusenlapp. Men någon ersättning från postföretaget räknar inte Peter Wallgren med:

– Nej, då skulle jag ha bett killen i Belgien att skicka ett rekommenderat brev, det här var en vanlig A-försändelse. Då är det kört. Tror jag i alla fall – jag har försökt ringa flera gånger men det går inte att komma fram till kundtjänst. Det är tydligen fler än jag som har problem.

• Hur gör du i framtiden?

– Inom Sverige skickar jag alltid via Schenker, där är det aldrig några problem. Men vid utlandstransaktioner går det inte att undvika Postnord. Det får väl bli rekommenderat, även om det är mycket dyrare. Då har man ju en försäkring i alla fall.

Rätta oss
1 / 1

Skivsamlaren Peter Wallgren såg fram emot sin sällsynta franskpressade LP-skiva. Det slutade inte så bra. ”Jag är livrädd varje gång jag måste ha med Postnord att göra nuförtiden”, menar han.

Aktuell artikel (1 av 8)
Postnord tuggade sönder Peters skiva

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!