Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 20 juni - vecka 25
Forshaga

"Nu kan vi börja jobba framåt- och bekämpa myggen istället för kommunen"

Foto: Håkan Strandman

– Jag och vi inom föreningen för Myggbekämpning är väldigt glada över att kommunen har förstått hur vi ska bekämpa myggen. Det kommer inte vara gjort i en blink men nu kan vi jobba med det positiva, med att bekämpa myggen, säger Mikaela Mathiasson, ledamot av Föreningen för myggbekämpning.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Mikaela Mathiasson har under flera år arbetat för att få politikerna i Forshaga att hitta rätt väg för att minska antalet översvämningsmygg i kommunen. Nu gör hon det tillsammans med styrelsen för Föreningen för myggbekämpning.

– Även om kommunen nu har vänt i frågan om hur myggbekämpningen ska gå till finns det fortfarande en oro hos oss. Miljödepartementen försöker fasa ut användningen av VectoBac i vissa områden vid Nedre Dalälven och det beror på att Forshaga tidigare redovisat att deras myggbekämpning med naturvården som huvudsak fungerat så bra. Så är det ju inte, det kan vi som bor här tala om, säger Mikaela Mathiasson.

Föreningen för myggbekämpning väntar fortfarande på att de ska få ut begärda handlingar och dokument om myggredovisningen som kammarrätten Göteborg har beslutat att de ska få tillgång till. De är även upprörda över att miljoner har kastats bort av skattemedel som kunde använts till någon nytta och att kommunen har vägrat inse hur fel det var med betande kor och slyröjning i myggbekämpningen, trots alla påtryckningar med demonstration och skrivelser både till beslutsfattare och media.

– Jag är så glad över att Per Lawén blev kommunalråd. Han har lyssnat på oss och satt sig in ordentligt i problematiken Det har varit väldigt bra för oss och jag struntar totalt i vilket parti det är som lyssnar på oss bara det ger resultat och det har det nu gjort när Lawén lyssnat på oss. Men det återstår en del arbete och vi måste ha hjälp av experterna på området, säger Mikaela Mathiasson.

Rätta oss
1 / 1

Föreningen för myggbekämpning nationellt, träffade i höstas politiker, tjänstemän och länsstyrelsen för att diskutera problemet med översvämningsmyggen. Längst till höger Mikaela Mathiasson, Dejebo och ledamot i Föreningen för myggbekämpning.

Aktuell artikel (1 av 8)
"Nu kan vi börja jobba framåt- och bekämpa myggen istället för kommunen"

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!