Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Måndag, 19 mars - vecka 12
Forshaga

Brand i Centrumhuset – boende evakuerade

Foto: David Hårseth/Dagsmedia.se

På söndagskvällen startade en brand i Centrumhuset i Deje. Elden medförde kraftig rökutveckling och tre personer fick evakueras med hjälp av höjdfordon.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Larmet inkom till räddningstjänsten vid 21-tiden på kvällen efter att det ska ha börjat brinna i husets källare.

– På larmet lät det som att det kunde röra sig om både skador och till och med dödsfall, men vi verkar faktiskt ha kunnat klara oss helt utan personskador, säger Björn Johansson, räddningschef i beredskap.

Själva branden ska inte ha varit av någon större omfattning men det stora problemet var den kraftiga spridningen av rök i fastigheten.

– Trapphus och en del intilliggande lägenheter som vetter mot trapphuset blev rökfyllda eller delvis rökfyllda. Tre personer kunde inte ta sig ut själva via trapphuset så vi fick plocka ner dem med hjälp av höjdfordon, säger Björn Johansson.

Han har ingen exakt uppfattning om hur många boende som fanns i byggnaden men uppskattar att 20-30 personer har fått evakueras.

– De har nu blivit inhysta på ett vandrarhem här mittemot. Nu håller vi på att försöka få till en så bra miljö som möjligt i den brandskadade byggnaden, med hjälp av fläktar och liknande, säger han.

Det är i nuläget oklart vad som orsakat branden, som enligt polisen ska ha startat i husets tvättstuga.

– Vi rubricerar det som mordbrand men vi vet ingenting om orsaken i nuläget. Det är avspärrat nu så får vi skicka dit tekniker under morgondagen, säger polisens vakthavande befäl Jan-Åke Sjöström.

Rätta oss
1 / 1

Branden ska enligt polisen ha startat i husets tvättstuga i källaren.

Aktuell artikel (1 av 8)
Brand i Centrumhuset – boende evakuerade

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!