Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 17 mars - vecka 11
Filipstad

Två års fängelse för mordbrand

Hovrätten fastställer domen mot den 53-åriga kvinna som tidigare dömts för mordbrand i. Straffet blev två års fängelse.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Den 29 mars i år kallades räddningstjänsten i Filipstad ut till ett flerfamiljsboende i Långban på grund av brand. En man som satt och såg på tv hade riktat sin uppmärksamhet mot husets gemensamma källarplan där det bolmade ut rök. Samtidigt som han ringde SOS alarm såg han en kvinnlig granne gå bärsärk i sitt vardagsrum. Hon hade kastat en klyvyxa genom fönstret och var märkbart påverkad av alkohol och aggressiv.

När räddningstjänsten kom till platsen fann de pyreld vid en trätrappa och en glödbädd där någon misstänktes ha tänt eld på en samling med tyg. I närheten hittade man även en flaska med brandfarlig vätska i samt den 53-åriga kvinnans fingeravtryck.

Kvinnan greps och anhölls dagen därpå, misstänkt på sannolika skäl för mordbrand.

Tingsrätten dömde henne i juni till två års fängelse, då det funnits risk för att branden skulle ha spridit sig till de intilliggande bostäderna och att det förelåg risk för andras hälsa och liv då flera personer befann sig i sina bostäder vid tillfället.

53-åringen överklagade domen, men får nu avslag på sin ansökan då hovrätten följer tingsrättens linje och fastslår fängelsestraffet.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Två års fängelse för mordbrand

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!