Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 17 januari - vecka 3
Filipstad

Rånades av tre maskerade män

Tre okända gärningsmän trängde sig in i en lägenhet i Filipstad vid 01-tiden natt mot torsdag. I lägenheten befann sig tre kvinnor i 20-årsåldern som hotades med kniv.

– Den ena har uttalat att han ska döda målsäganden om hon inte var tyst, säger Bo Jansson, stationsbefäl vid polisen i Karlstad.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Händelsen inträffade strax före klockan 01 på torsdagen då tre yngre och okända män trängde sig in i en lägenhet i Filipstad. I bostaden befann sig ägaren, en kvinna i 20-årsåldern, tillsammans med två väninnor.

– En av männen var beväpnad med kniv och uttalade att han skulle döda målsägande om hon inte var tyst. Gärningsmannen hotade kvinnan vid minst ett tillfälle. Han höll även uppsikt medan de andra två genomsökte lägenheten, säger Bo Jansson.

Männen fick med sig mobiltelefoner, ett Playstation och diverse smycken innan de försvann springandes från platsen. Polisen har fått signalement på två av männen i skrivande stund.

– Gärningsman ett hade ett tygstycke för ansiktet och en svart eller mörkblå huvtröja, gärningsman två hade en hammare och en mörkgrön tröja. Samtliga talade svenska med viss brytning. De använde sig även av typiska slanguttryck.

Förutom kvinnorna i lägenheten finns även tre andra vittnen som iakttagit männen.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Rånades av tre maskerade män

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!