Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 17 mars - vecka 11
Filipstad

Fick tillbaka vapen efter 15 år

Foto: Polisen

Under 2001 blev privatpersonen av med sitt hagelgevär under mystiska omständigheter. I samband med en husrannsakan för ett olaga hot återfanns vapnet efter 15 år hos en 37-årig man.

Artikeln fortsätter efter annonsen

En 37-årig man från Filipstad står åtalad vid Värmlands tingsrätt för vapenbrott och brott mot vapenlagen efter att polisen hittat både en skadad revolver under en sittdyna, ett hagelgevär samt en stor mängd ammunition hemma hos mannen i november förra året.

Efter att de fått in en anmälan om att mannen skickat flera hotfulla sms till en kvinna kom det även till polisens kännedom att mannen hade två stycken licenspliktiga vapen. Förutom att han saknade licens för de båda upptäcktes det att hagelgeväret var anmält som stulet sedan december 2002.

En privatperson hade då kommit in till polisstationen i Filipstad och anmält att hans sons hagelgevär försvunnit utan att de visste vart eller vem som hade tagit det året innan.

När så sonen kallades in fjorton år senare kunde han genast identifiera geväret. Dock var det i märkbart sämre skick och bärremmen hade bytts ut.

I förhör erkände mannen vapenbrott och godtar ett eventuellt strafföreläggande, men ville inte svara på varifrån han fått hagelgeväret av "hänsyn till andra personer". Revolvern beskrev han som gammalt skräp. Hoten mot kvinnan förnekade han och menade på att han bara brydde sig om henne. Den brottsmisstanken lades även ned efter en tid.

Rätta oss
1 / 1

Revolvern som beslagtogs var i såpass dåligt skick att den inte gick att använda längre.

Aktuell artikel (1 av 8)
Fick tillbaka vapen efter 15 år

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!