Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 18 oktober - vecka 42
Filipstad

Philip Botström: "Jag tog mig inte upp ur sängen"

Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Filipstadsbördige SSU-ordföranden Philip Botström tog en 8 000 kronor dyr taxiresa från Folk och försvar i Sälen för att hinna till ett möte Stockholm – ett beslut som kritiserats hårt, delvis då han inte dök upp på mötet.

Nu berättar han själv om händelsen.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Det var under söndagen som Botström deltog på Folk och försvarskonferensen i Sälen. På kvällen satte han sig i en taxi mot Stockholm för att hinna hem i tid till Socialdemokraternas verkställande utskott på måndagsmorgonen

Att det blev taxi, en resa som gick på nästan 8 000 kronor och skulle bekostas av SSU, och inte flyg/tåg/buss var för att det inte fanns andra resesätt tillgängliga.

Aftonbladet, som var först med att rapportera om nyheten, skriver också att Botström, enligt egen utsago, haft en lång medverkan på konferensen. Därför ville han inte heller hyra en bil och köra dem fem timmarna till Stockholm på egen hand.

– Det var viktigt att vara med på Folk och försvar och berätta hur SSU vill skapa en tryggare värld och ett bättre Sverige. Men det var också viktigt att vara med på verkställande utskottet eftersom vi är inne i en viktig process inför kongressen, där SSU har många viktiga krav och förväntningar, säger han till tidningen.

På onsdagsmorgonen kom dock uppgifter om att Botström aldrig deltog på utskottet i Stockholm, och på sin Facebooksida berättar han nu själv om det hela:

VF söker Philip Botström.

Rätta oss
1 / 1

SSU:s ordförande Philip Botström.

Aktuell artikel (1 av 8)
Philip Botström: "Jag tog mig inte upp ur sängen"

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!