Torsdag, 21 september - vecka 38
Färjestad

Tollefsen avstängd - frågetecken för Asplund

Foto: Håkan Strandman

Färjestad särade på backparet Ole-Kristian Tollefsen och Magnus Nygren på onsdagsträningen.

Det fanns en föraning om att norrmannen skulle bli avstängd.

– Jag är en återfallsförbrytare så jag räknar med att bli avstängd, sade Tollefsen innan beslutet var känt.

Det blev tre matcher och 21 000 kronor i böter.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Disciplinnämndens beslut kom under eftermiddagen. Färjestad tränade före lunch. Då hade Leif Carlsson flyttat upp Tomas Skogs som kollega till Magnus Nygren i formationen med Joakim Nygård, Johan Ryno och Alexander Johansson som anfallstrio.

Backparet Jonas Holøs och Sebastian Erixon hölls intakt medan Anton Grundel, som i helgen blev pappa till en dotter, matchades ihop med Mikael Wikstrand.

Ole-Kristian Tollefsen tränade tillsammans med Hugo Enock som var sjunde back mot Örebro. Avstängningen gör att norrmannen förutom torsdagens match mot Leksand även missar söndagens möte mot Frölunda samt omstarten mot Rögle den 17 februari. Disciplinnämnden slår i domen ner på att tacklingen mot Örebros Tom Wandell är respektlös, utdelas med stor kraft, är oproportionell – den tacklade spelaren är redan uppvaktad – samt att det föreligger stor skaderisk.

Leif Carlsson studerade matchvideon innan träningspasset.

– Jag tycker att det ser värre ut än det är. Det är en nord-syd-tackling och inte blindside. Wandell tappar pucken så han kommer lågt in i situationen. Det är svårt att säga om Tollefsen träffar huvudet eller axeln först. På de bilder vi har går det inte att avgöra till 100 procent, menar Carlsson.

Rasmus Asplund, som skadade sig mot Djurgården, fanns med på uppvärmningsövningarna samt gnuggade extra med assisterande tränaren Johan Pennerborn. Centerforwarden deltog inte i några kampmoment.

– Vi har sagt att vi väntar med beslutet till på matchdagen. Det finns en förhoppning, kommenterar Leif Carlsson om det blir comeback för Asplund redan mot Leksand.

Färjestad, som jagar den åtråvärda sjätteplatsen, har på pappret gynnsamma motståndare i de kommande omgångarna. I de närmaste sex omgångarna ställs Karlstadslaget mot lag som ligger nedanför i tabellen, inklusive tre matcher mot bottenlagen Rögle och Leksand, förutom serietvåan Frölunda.

Leif Carlsson väljer att leva i nuet.

– För oss är Leksand, som är nästa motståndare, en play off-match. Vi kan inte ha fokus längre fram än till nästa match, säger han.

Rätta oss
1 / 2

Ole-Kristian Tollefsen räknade med att han skulle bli avstängd för tacklingen mot Örebros Tom Wandell och så blev också norrmannen. Tre matchers avstängning plus 21 000 kronor i böter blev domen från disciplinnämnden.

2 / 2

Anton Grundel har stått över de senaste matcherna, men är tillbaka i laget mot Leksand som en nybliven pappa till dottern Alicia.

Aktuell artikel (1 av 7)
Tollefsen avstängd - frågetecken för Asplund

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!