Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 18 oktober - vecka 42
Färjestad

Ett mål räckte för Färjestad

Foto: Håkan Strandman

Via ett powerplaymål i den tredje perioden signerat Marcus "Lilliz" Nilsson besegrade Färjestad Örebro. Nu är man bara en poäng från topp sex.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Den första perioden var ingen höjdare. Färjestad ägde mycket puck, men fick inte hål på Örebro. Hemmalaget hade dessutom den bästa chansen när Martin Johansson rev sig loss och sköt över Lars Haugen i FBK-målet. Tempot var heller inte särskilt högt.

Mer fart blev det i den andra akten, men det var fortfarande två lag med väldigt lite kreativitet i de offensiva zonerna. Kalle Olsson i Örebro fick ett fint läge i slottet och pucken var så när att smita mellan benen på Haugen och in i mål, men den stannade strax vid mållinjen.

Färjestad fick två powerplay i mittenperioden som inte bar någon frukt. I det uppställda spelet var FBK håglöst, men Alexander Johansson cirklade sig en gång igenom Örebroförsvaret och försökte vispa in pucken på backhand. Skottet gick dock utanför.

Det krävdes ett powerplay i den tredje perioden för att likaläget i matchen skulle brytas. Marcus "Lilliz" Nilsson gjorde som han gjort så många gånger i Bik Karlskoga. Han tog en rundsväng vid tekningscirkeln och åkte sedan mot mål och satte pucken i mål.

Färjestad drabbades också av ett matchstraff. När Ole-Kristian Tollefsen tacklade Tom Wandell och Wandell blev liggandes på isen. I efterföljande powerplay hade Örebro en puck i mål. Men det dömdes bort då en Örebrospelare ansågs störa Haugen i målet.

Färjestad lyckades reda ut anstormningen och tog alla tre poäng. Vinsten innebär också att man nu bara är en poäng från topp sex då Brynäs förlorade.

Rätta oss
1 / 1

Färjestads Ole-Kristian Tollefsen ser till att få en motståndare på fall framför målvakten Lars Haugen

Aktuell artikel (1 av 7)
Ett mål räckte för Färjestad

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!