Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 19 januari - vecka 3
Eda

Narkotikadom prövas av HD

Två män, 34 och 28 år gamla, dömdes i juli till långa fängelsestraff och utvisning för synnerligen grov narkotikasmuggling. Efter överklagan väljer Högsta domstolen att pröva fallet, bland annat för att bedöma om männen bara gjort sig skyldiga till grovt narkotikabrott.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Tidigt i vintras observerade en tullpatrull i södra delarna av Eda kommun att två bilar stod parkerade intill länsväg 177. Patrullen följde efter bilarna ett par kilometer innan de stoppade förarna. Det visade sig att männen hade försökt att smuggla flera paket med narkotika i ett lönnfack under passagerarsätet. Totalt hittades tio kilo heroin, sju kilo kokain och två kilo cannabisharts till ett värde av närmare 30 miljoner kronor.

Männen dömdes i juli till tio respektive åtta år och utvisning för synnerligen grov narkotikasmuggling och synnerligen grovt narkotikabrott.

Domen överklagades till hovrätten där männen yrkade på mildare straff och senare även Högsta domstolen som nu valt att pröva fallet. Främst är det frågorna om hur brotten ska rubriceras, strafflängden för männen samt frågan om utvisning som ska prövas.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Narkotikadom prövas av HD

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!