Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 22 november - vecka 47
Eda

Sex år för grov mordbrand

En 37-årig kvinna i Charlottenberg döms till sex års fängelse för grov mordbrand. Kvinnan tände på filtar i sin lägenhet i slutet av mars och gick därifrån.

Boende i de andra lägenheterna, varav flera låg och sov, flydde ut på gården.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Det var på kvällen den 27 mars som kvinnan enligt sin egen berättelse i tingsrätten, blev arg på en av sina inneboende. Hon försökte slå mannen i huvudet med en hammare, men missade. Enligt vittnesuppgifter samlade kvinnan därefter ihop ett antal filtar och la på vardagsrumsgolvet, tände på och gick ut.

Efter en stund märkte den inneboende mannen att det brann och rusade ut på gården, skrikande att alla måste ut. Flera av de boende låg och sov.

Den 37-åriga kvinnan, som var narkotikapåverkad, gick hem till en väninna och berättade omgående för henne att hon tänt på sin lägenhet. Hon ringde också till en polis och berättade vad hon gjort. Polismannen åkte dit, grep henne och hon har sedan dess suttit frihetsberövad. Kvinnan nekar till brott och säger att hon inte sagt så till polisen och väninnan. De sms-meddelanden med samma innebörd som skickats från hennes telefon är det inte heller hon som skrivit, menar kvinnan i tingsrätten.

Tingsrätten bedömer att brottet kvinnan begått är grovt, eftersom hon utsatt andra människor för direkt livsfara och dessutom vid en tidpunkt då flera legat och sovit. Det lägsta straffet för grov mordbrand är sex års fängelse vilket kvinnan döms att avtjäna. Hon ska också betala sammanlagt nära 50 000 kronor i skadestånd till flera av de andra lägenhetsinnehavarna.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Sex år för grov mordbrand

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!